Zo herken je een moederskindje

Lifestyle door Anniek
Bij een nieuwe relatie krijg je de schoonouders er gratis bij. Hartstikke leuk, maar soms word je gek van je vriend en zijn moeder. Ze doen alles samen en zij komt elke zondag over de vloer. Zo spot je een moederskindje! 
 
Hij belt z'n moeder vijf keer per week om bij te praten
En dan is vijf keer nog weinig. Het liefst spreekt hij haar elke avond even om te evalueren hoe zijn dag is geweest. En als ze belt tijdens het eten of - nog erger - tijdens de seks, neemt hij altijd op! Eh, gast? Je ligt met mij in bed, niet met je moeder...
 
 
Hij gaat geregeld langs bij zijn ouderlijk huis
Want meneer kan een vlekje niet uit zijn shirt krijgen of zijn nekhaar moet worden geschoren en mams is de enige die dit kan doen. Andersom wordt hij ook voor alles opgetrommeld: een niet-werkende internetverbinding, een nieuw bankstel dat moet worden bewonderd of een zelfgemaakt vijfsterrendiner. Natuurlijk moet jij ook altijd mee met dit soort dingen. Zucht, daar gaat je vrije avond.
 
Hij vraagt haar om advies bij alles wat hij doet
Krijgt hij een nieuwe baan aangeboden? Dan moet hij eerst even naar zijn moeder bellen om te vragen of het wel een slimme zet is. En oh wee als jullie relatieproblemen hebben, want dan krijg je daar de volgende keer alles over te horen van z'n moesje. Niets is meer geheim, alles wordt besproken. En dat kan dus best awkward zijn...
 
 
Op zondag is een bezoekje verplicht
Of jullie nou om half twaalf daar aan de koffie zitten of andersom: op zondag is het standaard raak. Wil jij net in je onesie op de bank gaan zitten met een knot op je kop en een adem als een dood dier, staat dat mens weer voor de deur. Dus jouw onesie wordt een jurkje, je knot een nette paardenstaart en je stinkdierenadem een frisse pepermunt lucht. Je moet wat overhebben voor je relatie, nietwaar? 
 
Hij gaat met zijn moeder op vakantie
En daar is natuurlijk niets mis mee, maar elk jaar weg met je moeder is een beetje too much. Toch gaat hij er graag een weekje tussenuit met mams, voor wat quality time. Dat jij in dit plaatje ontbreekt, is maar iets waar je mee moet leren leven. Heel fijn.

Is jouw vriend een moederskindje?