Popeye de anabolenman

Lifestyle door Jerney
Een van mijn vrienden beweert te weten op wat voor type ik val (lees: klootzak). Zelf heb ik eigenlijk geen idee. Donker, blond, lang, kort: whatever. Als het maar een lekker ding is. Met inhoud. Typje anabool valt echter af.
 
Want terwijl ik op een barkruk in de club zit, staar ik vol ongeloof naar een groepje mannen dat Popeye een klein, miezerig ventje laat lijken. Mijn dijbeen past letterlijk drie keer in hun bovenarm. De torso’s staan bol vooruit, het haar is met een pot gel in gevechtsmodus gestyled en om het plaatje compleet te maken hebben ze allemaal een V-hals shirt aan van de H&M. Kinderafdeling.
 

Spandex-pakje
Terwijl ik normaal gesproken fan ben van V-halsjes bij mannen, moet ik concluderen dat bij sommige mannen het effect totaal naar de klote wordt geholpen als deze: 1. als een Spandex-pakje om het lijf zit, 2. Semi-doorschijnend is en 3. Zo’n diepe ‘V’ heeft dat je letterlijk de persoon in kwestie zijn navel kunt zien. Bij deze mannen (laten we ze voor het gemak anabolen noemen, want: dat zijn ze) waren alle drie de componenten aanwezig.
 
Waarom iemand eruit wil zien alsof je hem met een naald lek kunt prikken (gevolgd met een luide ‘pfffiieeeuuww’) is me altijd één groot vraagteken geweest. Gespierd is sexy, maar je kunt er ook te ver in gaan. 
 
Met z'n tong het asfalt likken
Het lijkt me daarnaast verdomd saai om met een anabool uit eten te gaan. Altijd een ‘gebalanceerde maaltijd’, geen toetjes, maar wel tien pillen om te zorgen dat dat torso recht overeind blijft staan. Op de vraag waarom hij in vredesnaam anabolen slikt, antwoordt hij laagdunkend met: “Het zijn supplementen, ze zijn goed voor de gezondheid.” Maar als je voor de lol een sprintje tegen hem trekt, is hij degene die met z’n tong het asfalt aflikt. Al die uren in de sportschool zijn leuk en aardig en zorgen voor een flinke bolling op z’n arm, maar een uurtje hard seksen zit er niet in, want zijn uithoudingsvermogen is gewoon flink kut.


De Marine
Dus terwijl één van deze popeye-wannabes op een barkruk naast me ploft, kan ik niet anders dan een wenkbrauw optrekken naar de vriendin naast me. Wanneer meneer vertelt dat hij bij de Marine zit, kijk ik al verveeld de andere kant op. De overweldigende geur van gel, het strakke shirt, de glimmende spieren en de zelfingenomen grijs: nee, het doet het hem gewoon niet voor me. Geef mij maar een vent die gewoon spinazie eet en in de ochtend een vitaminepil slikt tegen z’n kater. Dan ben je pas echt een vent.
 
Lees ook de vorige columns van Jerney!Jerney van Poorten - een 26-jarige in ontkenning - heeft een ‘overdose’ aan fantasie, een boel sarcasme en een afkeer voor mensen die altijd drie zoenen moeten geven.

Wekelijks schrijft ze op haar blog talktoyousoon.nl over alles wat in haar ogen bijzonder interessant is. Zoals George Clooney of ruziën in bed. De columns zijn niet politiek correct, maar gelukkig ook nooit politiek: "Want dat is voor oude mannetjes met hangbillen."