Dingen die herkenbaar zijn als je moeilijk geheimen kunt bewaren

Lifestyle door Sascha

Moet er een surprise party geregeld worden? Dan wordt dat als laatst tegen jou gezegd. De kans is namelijk aanzienlijk groot dat jij het verraad nog voor het feest überhaupt heeft plaatsgevonden. Geheimen bewaren is niet helemaal jouw ding...

 
Met heel veel moeite probeer jij geheimen die bij jou in bewaring zijn gebracht, niet te delen met anderen. Maar dat dat knap lastig blijkt te zijn, dat weet jij als geen ander. Af en toe ga je wel eens de mist in, en blijkt ineens iedereen dat ene grote geheim te weten. Door wie dat komt? Geeeeen idee…


Je mond is sneller dan je zelf door hebt

Je zit lekker te kletsen met je bestie, als jij per ongeluk je mond voorbijpraat. Voordat je het weet is het kwaad al geschied en liggen alle geheimen die jou toevertrouwd waren als een open boek op tafel. Je hebt het niet eens door gehad, het ging veel te snel allemaal. Oepsie!
 
Liegen is niet je sterkste kant
En dat siert jou toch wel heel erg. Een pokerface kun je al helemaal maar beter achterwegen laten, want gegarandeerd dat jij door de mand valt. Van liegen over iemands telefoon verstoppen tot liegen over het feit dat je zogenaamd niet thuis bent terwijl je wel degelijk op de bank hangt. De grootte van de leugen maakt niks uit, jij kunt het niet.
 
“Ik zal het aan niemand vertellen”
En onder ‘niemand’ valt natuurlijk niet je beste vriendin. Geheimen bewaren gaat jou niet altijd slecht af, maar als het gaat om geheimen bewaren tegenover jouw beste vriendin, wordt het een heel ander verhaal. Geeft niks, bij jullie is het veilig.
 

 

Raden

Als het jou eindelijk is gelukt je mond niet meteen voorbij te praten, komt er wel weer iemand om de hoek kijken die begint met het raden van geheimen die jij in bewaring hebt genomen… En je raadt het natuurlijk al, je probeert het nog zo hard te ontkennen maar in the end blijf je toch wel een beetje te ongeloofwaardig.
 
Niemand die het ziet, denk jij
Soms bega jij wel eens een flinke blunder en probeer jij er met man en macht voor te zorgen dat niemand anders dit heeft gezien. Maar als je al niet gesnapt wordt door je ongemakkelijke en verdachte gedrag, dan zijn het je lippen wel die het uiteindelijk zullen opbiechten.
 
Een verassing is maar van korte duur
Jij bent van mening dat je het leukste cadeau ever hebt gekocht. “Ik heb jouw cadeau al in huis hoor! Maar ik ga zeker niet vertellen wat het is!”. Jammer genoeg weet de Jarige Job een kwartier later al wat het cadeaus al zijn… Whoooops!

Herken jij je als rasechte slechte geheimhouder in bovenstaande situaties?