Narcistische mensen posten meer selfies

Lifestyle door Sascha
Soms verdwaal je op social media, en eindig je op een account van iemand die je niet eens kent. Je scrolt door haar foto’s en het enige wat je ziet zijn selfies, selfies en nog eens selfies. Guess what… Dan zou het weleens een narcist kunnen zijn!

 
Soms dan beland je voor je er erg in hebt, op het profiel van een wildvreemde. Terwijl jij naar beneden aan het scrollen bent, kom jij er gaandeweg achter dat er op haar profiel niets anders dan honderden selfies staan. Uit een nieuwe onderzoek is gebleken dat narcistische mensen meer selfies op social media posten. Dus wie weet bevind jij je wel op het profiel van een toch wel erg narcistische dame.


Het onderzoek

Onderzoekers van de Universiteit van Korea onderzochten hoe narcisme betrekking heeft op het selfie-gedrag van iemand. Daarbij werd ook gekeken naar de interesse in de reacties die ze onder hun foto’s ontvangen. Wat bleek… De onderzoekers hebben ontdekt dat mensen met een hogere mate van narcisme, een gunstigere houding hebben ten aanzien van het posten van selfies met puur en alleen zichzelf op de foto.
 
Meer bewondering verwerven
Hun betrokkenheid bij het ontvangen van reacties onder hun selfies en hun interesse in andermans selfies, betekent echter niet dat ze meer kans hebben om een reactie te plaatsen. Narcisten hebben de neiging tot meer zelfveredeling, om hierdoor weer meer bewondering te verwerven. Dit vertelde Brenda K. Wiederhold van het Interactive Media Institute in Californië.

Logica

Ergens zien wij hier de logica wel van in. Het is toch altijd wel weer fijn wanneer iemand onder jouw foto zijn bewondering voor je uitspreekt. Misschien moeten wij allemaal maar eens wat meer selfies gaan posten. Goed voor een zelfvertrouwen boost!

Post jij veel selfies op een dag?