Mayday, mayday, chagrijnige vriendin op komst!

De maatschappij door Ze.nl

Ja, vindt PMS Buddy, een Amerikaanse website die de mannelijke wereldbevolking kosteloos met een maandelijks seintje op de hoogte wil houden van de menstruatiecyclus van hun vrouw, vriendin, moeder, dochter, zus of collega. De service houdt zich daarbij een nobel doel voor ogen: Relaties redden.

Mannen kunnen zich dankzij een simpel waarschuwingsmailtje tenslotte mentaal voorbereiden op de onvermijdelijke uitbranders, huilbuien en klaagzangen die hen gaan treffen. Zo weten ze meteen wanneer ze de chocoladerepen moeten verstoppen en het maandelijkse mannenweekend moeten inplannen. En daar blijft het niet bij. Want op pmsbuddy.com wordt ook advies verstrekt over hoe men het beste met PMS (premenstrueel syndroom) kan omgaan. Grappig genoeg biedt de site ook een forum waar mannen hun ei kwijt kunnen over hoe zwaar PMS wel niet is voor hén!

Een broedplaats van mannetjesputters en vrouwenhaters zou je denken. Toch zegt PMS Buddy zich niet alleen op mannen te richten. Vrouwen kunnen met behulp van de PMS Buddy namelijk ook hun sociale netwerk waarschuwen voor de op handen zijnde ongesteldheid. Logisch natuurlijk, want je complete omgeving een red alert via internet versturen is uiteraard véél minder gênant dan een periodieke minder vriendelijke gezichtsuitdrukking...