WIN: Stella's Oorlog op DVD

De maatschappij door Redactie Ze.nl

Stella staat vierkant achter haar man Jur en haar broer Twan als zij op vredesmissie vertrekken naar Uruzgan. Natuurlijk is ze bang, maar het geeft haar vertrouwen dat Jur, Twan en hun dienstmaten al jaren een hechte vriendschap hebben en op elkaar passen. En bovendien, die paar maanden zijn toch zo voorbij?

Alles verandert wanneer Twan tijdens een patrouille om het leven komt. De vrienden komen eerder naar huis, maar vooral Jur lijkt in niet meer op de sympathieke en spontane man die hij was voordat hij vertrok. Hij gedraagt zich vreemd, is onbenaderbaar en zondert zich af van Stella, hun dochter Iris en zijn vrienden. Alle hulpverlening wijst hij af.

Bij Stella slaat de twijfel toe als haar vragen over de dood van Twan onbeantwoord blijven. Wat is er gebeurd in Uruzgan? Waarom wil niemand er iets over kwijt? Stella besluit tot het uiterste te gaan om de waarheid boven tafel te krijgen. Wat begon als een vredesmissie, verandert in een oorlog. Niet in de woestijn van Uruzgan, maar in Stella's eigen gedachtewereld.

Toen ik voor het eerst hoorde van de film, wist ik één ding zeker: deze film móet ik zien. Een aantal weken geleden was het eindelijk zover, toen Stella's Oorlog werd uitgezonden als Telefilm. Stella wordt met ongelofelijk veel overtuiging gespeeld door Maartje Remmers. Andere bekend acteurs die een hoofdrol vertolken in de film zijn: Javier Guzman, Teun Kuilboer, Thijs Romer, Micha Hulshof, Anna Drijver en Juda Goslinga.

"Dankzij de steun en bijdragen van u allen - militairen en thuisfront - hebben we in Afghanistan een verschil gemaakt." Dat was de belangrijkste boodschap van Commandant der Strijdkrachten generaal Peter van Uhm gisteren in Arnhem, tijdens de uitreiking van de Herinneringsmedaille Vredesoperaties aan 1500 militairen. Dat deze missie ook een verschil kan maken in het normale gezinsleven, komt in Stella's Oorlog sterk naar voren. Wat heeft de missie voor gevolgen voor het thuisfront? En hoe ga je om met zo'n traumatische ervaring? Wat kun je doen als de oorlog zich zo dichtbij huis bevind?

Iedereen heeft zich intussen een mening gevormd over de missie in Afghanistan. Hoe denk jij hierover? We hoorden wekelijks de berichten in de media, de afgelopen maanden is het stiller geweest rond de strijd tegen de Taliban. De opbouw van het land kan beginnen.

WIN!
Vrouw.nl mag een aantal DVD's weggeven van Stella's Oorlog.

Mail naar prijsvraag@vrouw.nl, vermeld "Stella's Oorlog" als onderwerp en zet in het mailtje tevens je naam, adres en gebruikersnaam op Vrouw.nl. Zonder geregistreerde gebruikersnaam kan je helaas niet meedoen! Slechts één deelname per adres wordt geaccepteerd. Deze prijsvraag loopt tot 10 juni 2009 tot 9.00 uur.