Actie: Help Afrikanen aan een fiets!

De maatschappij door Redactie Ze.nl

De Nederlandse fietsenfabrikant Johnny Loco helpt hierbij en wil via 100 fietsenmakers 1000 oude fietsen inzamelen. Wat de actie nog interessanter maakt, is het feit dat je 200 euro cadeau krijgt voor een oude fiets. Deze eenmalige actie zou in Nederland, fietsland bij uitstek, moeten slagen.

fiets vr Afrika


Een fiets voor Afrika
Een fiets kan voor een inwoner van Afrika een levensgrote verandering teweeg brengen. Betaalbaar transport in de vorm van een fiets stimuleert de ontwikkeling van derdewereldlanden en helpt de inwoners bij hun dagelijkse werkzaamheden. De fietsen geven de inwoners van Afrika de mogelijkheid om eenvoudiger en sneller aan water en voedsel te komen, maar ook om naar hun werk, school of naar de dokter te gaan en om familie en vrienden te bezoeken. De Canadese stichting Bicycles for Humanity zamelt al jaren fietsen in voor mensen in Afrika. Voor het eerst werkt de organisatie samen met een Nederlands bedrijf. Namibië is gekozen als uiteindelijke bestemming voor de fietsen.

Actie
Iedereen in Nederland kan aan de grote landelijke actie deelnemen en 200 euro cadeau krijgen op zijn of haar gebruikte fiets, bij aanschaf van een nieuwe Urban Cruiser van Johnny Loco. Mensen kunnen met hun oude fiets terecht bij meer dan 100 aangesloten fietsendealers in heel Nederland. De aangesloten dealers staan op de website www.fietsvoorafrika.nl Deelnemers kunnen zich via deze site ook aanmelden voor de actie. De fiets moet wel in deugdelijke staat zijn (roest is geen probleem, maar de fiets moet berijdbaar zijn). De AFAC (Algemene Fiets Afhaal Centrale) haalt alleen al in Amsterdam jaarlijks zo’n 23.000 oude fietsen op die vaak uiteindelijk op de schroothoop belanden. Dit kunnen wij voorkomen door onze bruikbare oude fietsen te verzamelen.

fiets vr Afrikawww.fietsvoorafrika.nl/ www.bicycles-for-humanity.org/