Welkom Marjon

De maatschappij door Redactie Ze.nl

Ik kijk uit over het water. In een stoeltje op een vlonder langs de Vecht. Wauw wat is het hier mooi! De ochtend is doorgebroken en de zon warmt mijn huid. Heerlijk die wind zo langs mijn gezicht. En ik denk “wat kan het leven soms toch mooi zijn!” En ik denk aan hoe deze avond verlopen is.

Eerst staan we dansend in feestelijke kledij om te vieren dat vrienden van ons elkander het ja-woord hebben gegeven. En ze zag er zó mooi uit in haar trouwjurk. Ze straalden van geluk en het raakt me in mijn hart. Na afloop hadden mijn man en ik zin om nog even te gaan dansen, we hadden tenslotte toch al oppas en dan moet je het er soms even van nemen

En zo staan we allebei met onze handen in de lucht in een club in Amsterdam en laten we ons meevoeren op de klanken. Ik voel me blij, liefdevol en vrij. Misschien aangestoken door het geluk van onze vrienden? Ik weet het niet, maar het voelt heerlijk en ik geniet ervan. Ook veel gezellige en leuke mensen om me heen en dansend gaan we de nacht in. We zien bekenden van ons en het is zo leuk dat we elkaar weer zien, alleen gaan zij al bijna richting huis en wij willen graag nog even dansen omdat we nog niet zo lang binnen zijn. Ze stellen voor om anders zo nog even een borrel te komen drinken. “Blijf nog lekker even dansen en dan bel je straks maar” zegt ze. Dat klinkt goed! Ze hebben een heel mooi huis langs het water met een sauna erbij. En daar zit ik dus nu. We hebben gezellig zitten praten met elkaar over het leven en we leren elkaar veel beter kennen. En we beseffen allemaal dat we zo boffen. Dat we gezond zijn, de kinderen gezond, er is werk, een huis, een auto en bovenal liefde en gezellige vrienden!

En nu zit ik daar buiten. Net uit de sauna, even ondergedompeld in de Vecht, ik voel me één met de natuur en kijk zo ver als ik kan over het water, naar het groen, de boten die voorbij komen en ik geniet intens! Dit is voor mij echt een cadeautje. Helemaal in de watten gelegd. Ik geniet van zoveel warmte om me heen, zoveel gastvrijheid van deze lieve mensen, de gezelligheid en de luxe, het is héérlijk, even los van alle zorgen.... het leven is mooi!

Foto Tjeerd Broekhuizen