Welkom droom!

De maatschappij door Redactie Ze.nl

Vandaag heb ik geen geleide visualisatie nodig. Ik bevind me werkelijk op een mooie plek in de natuur en ik voel me goed. Volledig tevreden.

Gaat volledige tevredenheid samen met dromen?

Het zou kunnen betekenen dat je niet waardeert wat je op dit moment hebt, een soort van ondankbaarheid of schuldgevoel ervaart (want je bent toch tevreden?).

Toch zijn het juist op die momenten van volledige tevredenheid dat je ook werkelijk gelooft in je dromen en dat ze ook realiseerbaar en mogelijk lijken te zijn.

Het zijn tenslotte maar ‘fragmenten’ dat je je zo goed kunt voelen. Niks duurt voor altijd. Het kan zo maar zijn dat je binnen enkele minuten weer de zorgen van het dagelijkse leven ervaart, daar word je als het ware ingezogen. En juist als je vervolgens terugvalt in een dip, heb je de mogelijkheid om energie te putten uit dat soort momenten.

Misschien vind ik het daarom zo fijn om af en toe uit de realiteit de stappen en mijn fantasie helemaal los te laten gaan.

De meest fantastische gesprekken heb ik met mensen gevoerd over hun dromen en plannen. Over dat wat nog gaat komen of waar ze zo op hopen.

Dromen is hopen op het nieuwe en onbekende, daar krijg je energie van. Daarbij krijg je onderweg tijdens de ‘reis’ naar je droom de kans om jezelf opnieuw te leren ontdekken en je dromen bij te schaven daar waar ze op dat moment niet meer bij je lijken te passen.

Dromen staat voor mij synoniem aan leven.

Ik denk dat het mogelijk is je droom te leven en tevreden te zijn terwijl je tegelijkertijd droomt over iets wat je nog wilt verwezenlijken.

Daar zijn wij tenslotte mensen voor.

Welkom!