Mijn mening: Drie is niet teveel!

De maatschappij door Redactie Ze.nl

Mijn man heeft altijd al geweten dat ik zowel op mannen als op vrouwen val. Hij was ook degene die mij aanspoorde om op het internet naar gelijkgezinden te zoeken. "Want er zijn meer vrouwen zoals jij, hoor!" Online leerde ik andere biseksuele vrouwen kennen en via een speciaal forum wisselden we ervaringen uit met elkaar. Ik werd er moderator en we organiseerden ook diverse meetings, zodat we elkaar ook in real life leerden kennen. Zo groeide ik in mijn bi-zijn en kwam ik steeds meer over biseksualiteit te weten. Aan deze periode heb ik ook enkele zeer goede vriendinnen overgehouden.

Het leven van een biseksuele vrouw blijkt niet mee te vallen in de praktijk. Velen stuiten op onbegrip van de omgeving en sommige vrouwen doen daarom alles stiekem. Sommige echtgenoten vinden het wel okay als hun vrouwen zoenen met andere vrouwen, maar meer niet! Wat dat betreft heb ik echt geboft met mijn man. Hij laat mij hierin vrij en is totaal niet jaloers. Hij weet ook dat mijn bi-zijn een deel van mij is, dat ik niet verloochenen kan...

Naast mijn relatie met mijn man heb ik ook relaties met vrouwen gehad. Twee keer hadden de dames in kwestie er ook een man naast, net als ik. Echter, wil je zo'n vierhoeksrelatie in stand kunnen houden, dan mag er absoluut geen sprake zijn van jaloezie en je moet heel sterk in je eigen relatie staan. Helaas waren deze relaties daarom geen lang leven beschoren, maar er komt best wel veel bij kijken. Zeker op het gebied van gevoelens, want anders dan veel mensen denken, draait het echt niet allemaal om de seks.

Een vierhoeksrelatie werkt dus niet zo 1-2-3 in de praktijk. Een driehoeksrelatie heeft wel iets meer kans van slagen. Ik heb ook al eens een driehoeksrelatie gehad, met dus een vrouw erbij. Het ging een tijd lang heel erg goed. Ik was intens gelukkig en voelde me compleet. Ook konden mijn man en mijn vriendin het erg goed met elkaar vinden. Zo'n relatie is dan ook mijn ultieme droom en ik denk ook wel dat dit (weer) te realiseren valt. Toevallig was er laatst een programma op televisie, dat ging over mensen die in een driehoeksrelatie zaten. Zo was er een vrouw, die met twee mannen en hun kinderen allemaal in één huis woonden. Maar ook een man, die dus twee vrouwen had en ook de vrouwen hadden onderling samen een relatie. Erg open minded, maar niet onmogelijk. En zoiets kan dus, omdat de mens van nature niet monogaam is. Maar dat is weer een andere discussie.

Dat laatste lijkt me dus echt ultiem. Een vrouw erbij voor mezelf en misschien zelfs wel één waar manlief en ik samen van zouden kunnen houden. Ik heb de juiste dame echter nog niet gevonden. En tot die tijd date ik af en toe, ga ik naar leuke vrouwenfeestjes en ja, soms gebeurt er wel iets meer. Maar vooralsnog: no strings attached en just for fun. Ik geniet van de seksuele vrijheid die ik momenteel heb, ik doe er niemand pijn mee en mijn relatie met mijn man lijdt er niet onder. En wie weet, kom ik mijn of onze droomvrouw ooit nog eens tegen...

NB: Biseksualteit bestaat uit vele grijstinten; hetgeen hierboven beschreven is er één van. Een driehoeksverhouding zoals hierboven gewenst, valt eerder onder de noemer Polyamory.