Mijn mening: Stijging criminaliteit door vrouwen?

De maatschappij door Redactie Ze.nl

WIE heeft dit geschreven? Jaa hoor, mijn vermoeden wordt gelijk bevestigd. Een man! Verrassend! Joost Eerdmans is voorzitter van Burgercomité tegen Onrecht. Ow.. Nou dan snap ik helemaal niet wat hij verkondigt, dus snel lees ik verder. Hij begint met een bla bla verhaal dat hij vrouwen fantastische wezens vind. (Dat zijn mijn woorden) Ik zal even een stukje citeren van zijn geslijm, want dat is het.
Ik citeer: " Dames go for it, de wereld heeft jullie nodig, tenminste zolang jullie niet op de stoel van de rechter gaan zitten".

En het gaat verder, want zeker de helft van zijn artikel is een lofzang over vrouwen. Een aubade. Je hoort hem bijna zingen met zijn gitaar onder je balkon, zo lyrisch gaat hij tekeer.

Ik ben verbaasd. Waar slaat dit op? In de Volkskrant notabene! Mijn krant, een krant met toch een bepaalde status. Enig niveau mag ik die krant toch wel toedichten. Dit stelt mij diep teleur.

En halverwege stelt hij de vraag: " Maar is het vreemd om te veronderstellen dat een vrouwelijke rechter minder aan vergelding denkt dan aan de resocialisatie van de dader?" Ja, dat is vreemd voor iemand die eerst de vrouwen de hemel inschrijft. Iemand die de "onderbuik van de gewone man" toedicht als een vrouwelijke eigenschap wat een sterk punt is in bepaalde sectoren. Win/win oplossingen zoeken, tolerant etc etc.

Ja dat is vreemd. Om dan te zeggen: " De feminisering heeft de rechtspraak in haar macht".

Even ter verduidelijking hier is geen empirisch bewijs voor! In gewone taal. Het is niet bewezen! Dat lijkt mij toch wel een heel belangrijk detail.

De laatste zin doet me echt de haren te bergen rijzen. ik citeer: " Tegelijk stelt het CBS vast dat de geweldscriminaliteit sinds 2002 aan het stijgen is. Dit komt heus niet allemaal door vrouwen, maar met de feminisering van onze rechtspraak wordt ons strafklimaat zeker niet strenger."

Er is dus een stijging in de criminaliteit. En dat ligt aan de vrouwen die in het rechtsysteem werken beweert hij! Belachelijk! ik ben het daar dus niet mee eens.
Ons strafklimaat is mild, veel te mild. Dat ben ik met hem eens, maar omdat de vrouwen met 87% (sinds 2008) vertegenwoordigd zijn in de opleiding Rechten en daar de schuld van te gaan geven? ABSURD.

Gelukkig heeft Winnie Sorgdrager er ook een artikel aan gewijd. Dat artikel staat boven dat van die Eerdmans en is veel groter, maar toch las ik eerst die van Eerdmans. Waarom? Omdat ik een vrouw ben. Door de aanhef de koppen van de artikelen. Die van Eerdmans valt meer op. Die van Winnie is beter geschreven. Duidelijker en minder populair. Zakelijk en helder. Waren dat geen typische mannelijke kwaliteiten?

Hier laat de heer Eerdmans zich van zijn vrouwelijkste kant zien. En laat dat nou net de kant zijn die vrouwen niet gebruiken als ze rechter zijn.

Gelukkig is het Vrouwe Justitia!