Lifestyle / Psyche & spiritualiteit
Psyche & spiritualiteit

Haaruitval bij vrouwen

Ongeveer 40 tot 50% van alle vrouwen krijgt vroeg of laat last van deze vorm van haarverlies. Het lijkt erop dat de laatste tijd deze vorm van haarverlies steeds vaker en op een steeds jongere leeftijd voorkomt.

Alopecia androgenetica (AA) zou het resultaat zijn van een gecombineerd effect van mannelijk hormoon en erfelijke aanleg. Personen die familieleden hebben met AA, hebben een verhoogde kans om eveneens AA te ontwikkellen. AA heeft ook te maken met de leeftijd en het ras. Bij personen met een blanke huidskleur komt AA meer voor dan bij personen met een andere huidskleur.

De gevoeligheid voor het mannelijk hormoon speelt een grote rol bij AA. Iedereen, zowel mannen als vrouwen, heeft het mannelijk hormoon in het lichaam. Alle haarwortels reageren op het mannelijk hormoon. De gevoeligheid voor het mannelijk hormoon is echter persoonsafhankelijk. Bij de mannen is dit duidelijk zichtbaar. Er zijn mannen die op 15-jarige leeftijd zo kaal zijn als een biljard bal, maar er zijn ook mannen die op 50-jarige leeftijd nog het gehele haardos hebben.

Bij de vrouwen is deze diversiteit ook aanwezig, maar uit het zich anders. Bij vrouwen uit het zich vooral met uitdunning bovenop en dunner en slapper worden van het haar met be¬houd van de voorste haarlijn. Een kale kruin zoals bij mannen komt in principe niet voor. Deze vorm van haarverlies kan op 15-jarige leeftijd beginnen, maar ook op 60-jarige leeftijd.

Afbeelding verwijderd door redactie

Het betreft een natuurlijk proces, en zoals alle natuurlijke processen zijn deze niet of nauwelijks te beïnvloeden. Wondermiddelen tegen deze vorm van haaruitval bestaan helaas niet. Men kan door middel van geneesmiddelen het natuurlijk proces proberen te stabiliseren of af te remmen, waardoor datgene wat men nog heeft behouden blijft, maar het blijft moeizaam.

Haarstamcel Transplantatie ®

HaarStamcel Transplantatie (HST) is een nieuw ontwikkeld gepatenteerde haartransplantatie techniek, ontwikkeld door Hair Science Institute in samenwerking met arts/onderzoeker Coen Gho. Uit zijn onderzoeken blijkt dat alleen enkele haarstamcellen en niet het gehele haarwortelzakje nodig is om de haargroei te regenereren. Dit is de wetenschappelijke basis voor HaarStamcel Transplantatie.

Bij deze revolutionaire techniek worden enkele haarstamcellen uit het donorgebied uitgenomen door middel van een speciaal ontwikkeld instrumentje met een doorsnede van slechts 0.5 tot 0.6mm. Dit is kleiner dan een naald die gebruikt wordt voor het afnemen van bloed. De zeer kleine gaatjes die overblijven genezen zeer snel, zijn na slechts enkele uren bijna onzichtbaar, hebben geen hechtingen nodig en laten geen littekens achter. De uitgenomen cellen zullen getransplanteerd worden naar het nieuwe gebied, het ontvangstgebied, om daar nieuwe haren te produceren.

Met HST worden alleen haarstamcellen, dus níet de hele haar, getransplanteerd uit het donorgebied naar het ontvangstgebied. De donorharen worden dus niet geheel verwijderd en kunnen dus weer gewoon verder groeien, waardoor het donorgebied behouden blijft voor latere behandelingen.

Afbeelding verwijderd door redactie

Bovendien laat HST absoluut geen littekens na, noch in het donor-, noch in het ontvangstgebied. Hierdoor is HST niet alleen als enige methode uitermate geschikt om haarverlies bij vrouwen te behandelen, maar ook in het gelaat toegepast te worden om wenkbrauwen, snor of baard te restaureren.

Op www.HairScienceInstitute.com wordt het principe van de HST techniek uitgelegd door middel van animatiefilms. Voor meer informatie mail naar info@hasci.com

Op 11 en 12 maart kunt u kennis maken met Hair Science Institute op de New Beauty Beurs.

[center]Afbeelding verwijderd door redactie[/center]