Lifestyle / Psyche & spiritualiteit
Psyche & spiritualiteit

Dikke Ikke

Susanne Frölich, een bekende Duitse radio- en tv presentatrice beschrijft in haar boek op hilarische wijze haar gevecht tegen de kilo's. Aan bod komen de twijfels, haar ervaringen met diverse diëten, de mislukkingen en het innerlijke gesprek dat zij regelmatig voert met wat zij noemt haar 'Dikke Ikke'. Ze behandelt in haar boek verschillende thema's zoals sporten, de meest beroemde diëten, de struikelblokken van ons eigen lijf en de verschillende methoden voor het meten van ons gewicht. Nu doen natuurlijk alle dieetboeken dat. Maar dit boek is anders.

In haar boek beschrijft Susanne zichzelf en anderen met een flinke dosis zelfspot. Ze maakt regelmatig gebruik van oneliners en vertelt met veel humor over de moeizame weg naar een slanker bestaan. Met stip het leukste hoofdstuk vond ik de brieven aan haar probleemzones. Ik citeer: Lieve heupbeenderen, het is jaren geleden dat we elkaar hebben gezien. De laatste keer was in '97 om precies te zijn. Aan mij ligt dat niet, kleine, hoekige botten van me. Het is jullie schuld. Jullie verstoppen je. Onder bergen vet houden jullie je beter schuil dan de Tasmaanse wolf in de vlaktes van Australië (...)

Wat ik persoonlijk zo goed vind aan dit boek, is dat je merkt dat de schrijfster wéét waar ze het over heeft. Ik heb me verwonderd over de haarscherpe analyses die ze van zichzelf en de maatschappij geeft. Hoe ze haar frustraties beschrijft, de vernederingen op haar werk of tijdens het winkelen. Ze beschrijft ook eerlijk haar tweestrijd aangaande het afvallen. Gedachten die variëren van 'wat maakt het uit dat ik dik ben, ik voel me toch prima' tot 'ik ben zwak, dik en diep ongelukkig met mijn eigen lijf'. Ze beschrijft hoe je omgeving tegen je aankijkt wanneer je een maatje meer hebt. Welke typen mannen er zijn en wat je aan ze hebt tijdens je dieet.

Ik ben tijdens het lezen regelmatig hardop in de lach geschoten. Toch is het nergens zo dat de humor iets afdoet aan de serieuze inhoud. Het boek geeft heel veel goede informatie over gezond (di)eten. De schrijfster confronteert je met de welbekende excuses om niet te hoeven veranderen. Ze pleit ervoor om te gaan sporten, hoe vervelend je dat misschien ook vindt. Ze windt er geen doekjes om: afvallen gaat niet vanzelf. Je moet er veel voor doen en mogelijk nóg meer voor laten.

Enkele oneliners die ik je niet wil onthouden:

· Goed bekeken zijn dunne mensen ook mensen, maar dan dun.
· Oké, mannen vinden zichzelf nog steeds aantrekkelijk wanneer hun achterwerk de zon verduistert.
· Haar knieën zijn zo scherp en hoekig, dat ze eigenlijk een wapenvergunning nodig heeft.

Om kort te gaan: dit boek is een absolute aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in het gevecht tegen de kilo's!

[img][ img]http://vrouwen.nl/site/download_document/2433/424ef1cb8cd58a14af481f241fe03f0f[/img]

Dikke Ikke door Suzanne Fröhlich
ISBN 90-389-1584-5
Uitgeverij Elmar
www.uitgeverijelmar.nl


Bestel nu!
Dikke ikke<br>S. Frohlich
Dikke ikke
S. Frohlich