The Mind Gym

Toen ik het boek The Mind Gym in handen kreeg, verwachtte ik er niet veel van. Het zal wel weer het zoveelste zelf-hulp-boek zijn, dacht ik. Maar toen ik na de introductiepagina's bij de principes van The Mind Gym terecht kwam, las ik een bijzondere zin: We kunnen kiezen hoe we denken. Hoewel ik het nooit zo besef, is dit natuurlijk wel zo. En eigenlijk denk ik teveel in mijn eigen kaders, bedenk ik me. Enthousiast begin ik te lezen.

Net zoals een echte sportschool biedt The Mind Gym verschillende programma's voor verschillende problemen. Er zijn vier specifieke programma's die je kunt volgen: Krijgen wat je wilt, Geliefd zijn, Gerespecteerd worden en Overeind blijven in moeilijke tijden. Ik stort me op het vierde programma en richt me dan vooral op het hoofdstuk over stress. Er wordt uitgelegd dat er twee verschillende soorten stress zijn: negatieve en positieve. Positieve stress houdt in dat je op een gezonde manier gespannen bent en bij negatieve stress heb je last van een soort overload, wat dus níet gezond is. Er wordt gezegd dat mensen die positieve stress hebben, dit vaak verwarren met negatieve stress waardoor ze vanzelf negatief gestressed raken. Dat is een echte eye-opener: stress is niet altijd negatief. De dagen dat ik me geforceerd probeer te ontspannen zijn dus eigenlijk helemaal niet nodig!
Naast deze openbaring biedt het stresshoofdstuk ook negen leuke anti-stresstips, die je wat rust moeten geven in te drukke dagen. Ik wil nu niet zeggen dat ik helemaal relaxed ben, maar ik denk wel buiten mijn 'stresskaders'.

Mijn probleemgebied is na het lezen van dit boek verkleind. Dus als jij stress hebt, is The Mind Gym ook iets voor jou. Maar vind je het moeilijk om contact te leggen met vreemden, loop je altijd tegen de afwas aan te hikken of ga je discussies liever uit de weg? Ook dan staan er bruikbare tips in dit boek. Maar je moet er wel open voor staan. Want als je slechts een abonnement hebt op de sportschool en nooit gaat trainen, blijven de love-handles immers ook zitten...

The Mind Gym
315 bladzijden
Uitgeverij: AW Bruna Uitgevers
ISBN: 90-229-9161 X
Adviesprijs: 15,95 euro

Bestel Online!

The Mind Gym