Wie wordt de Nieuwe Uri Geller?

Over Uri Geller

Uri Geller werd op 20 december 1946 geboren in Tel Aviv, Israël. Hij is zelfs verre familie van Sigmund Freud! Op 5-jarige leeftijd ontdekte hij voor het eerst zijn gaven, toen een lepel spontaan omboog en afbrak, zonder dat hij er fysiek kracht op uitoefende. Na het zien van een optreden van de Engelse goochelaar en mentalist David Berglas raakte hij geïnspireerd. Geller begon onder andere met het buigen van lepels en daarmee is hij uiteindelijk wereldberoemd geworden. Ook zijn telepathische gaven zijn vermaard. In 1997 liet Uri Geller op afstand de bekende Big Ben klok in Londen stoppen met tikken en hij kan zaadjes binnen enkele seconden laten uitgroeien tot centimeters grote plantjes. Lees hier ons Vrouw.nl-interview met deze bijzondere man.

Afbeelding verwijderd door redactie

De Nieuwe Uri Geller

In deze show gaan tien kandidaten met bijzondere gaven elke week de strijd met elkaar aan om te bepalen wie zich de Uri Geller van Nederland mag noemen. Uri Geller zelf zal een grote en speciale rol in het programma vervullen en bij elke live uitzending aanwezig zijn. De kijkers thuis bepalen uiteindelijk welke kandidaat het in zich heeft de ultieme mentalist van Nederland te worden.

De Nieuwe Uri Geller wordt vanaf 26 januari elke zaterdag om 20.00 uur uitgezonden op SBS 6. Voorafgaand hieraan zendt SBS 6 op vrijdag 25 januari om 20.30 uur de documentaire Het Fenomeen Uri Geller uit.