Het Zesde Zintuig van RTL4

Het Zesde Zintuig

wordt gepresenteerd door Beau van Erven Dorens en dat is een schot in de roos. Beau heeft humor en is behoorlijk sceptisch, wat het programma leuk en luchtig maakt.

Beau van Erven Dorens

Dat Beau niet zo veel met het paranormale heeft, moge duidelijk zijn. Toch is ook Beau soms verbaasd over de resultaten van de deelnemers. Beau: "Ik heb niks met zweverigheid, daar kan ik niks mee. Bij mij is het eerst zien en dan geloven. Die paragnosten zien continu geesten, ze praten met bomen, beesten en weet ik veel wat ze allemaal meemaken! Maar ik heb wel gezien dat sommige deelnemers hele bijzondere dingen doen en dat vind ik wel vreemd. Toch blijf ik erg nuchter en daarom doe ik dit programma ook, ik wil wel zien wat ze kunnen!"

Het Zesde Zintuig.

Tijdens het bekijken van de pilot zien we deelneemster Monique in een groot donker fort in IJmuiden, ze moet op haar gevoel iemand zoeken. Monique: "Ik ruik zeep, ja, ik weet het zeker, ik ruik zeep." Beau: "Is het niet mijn olielamp?" waarna hij met een overdreven gebaar aan zijn oksels ruikt. Kandidaat Monique weet vervolgens in een keer de man te vinden. Met een ander deelneemster loopt Beau door het zelfde fort. De vrouw: "Ik weet het niet meer, weet jij het?" Beau: "Ik niet, ik ben verdwaald, ik heb jouw gevoel nodig!" Beau is verrassend nuchter, hij blijft aardig en grappig, maar steunt de kandidaten niet.

Kandidaat Henk Jan heeft het in een andere test meteen goed. Hij zit voor een groot scherm (daar achter zit Sandra Brood) met in zijn handen een dichte zak (een schoen van Herman Brood). Henk Jan 'ziet' een vrouw met donker haar achter het scherm zitten en zegt vervolgens meteen de volledige naam: "Herman Brood."


Kandidaten Henk-Jan en Monique

Hans Dekker, CEO van TéVé MEDIA GROUP

Hans Dekker is trots en dat mag ook wel: "Wij hebben dit programma bedacht en dat is vervolgens tot leven gekomen toen we ontdekten dat het inderdaad werkte. Wij zijn zelf geen kenners of believers, maar er kwamen zulke bijzondere verhalen uit de tests die wij hebben gedaan! Wij hebben het programma in een aantal landen verkocht en daar zijn we heel erg trots op, het gebeurt natuurlijk niet zo vaak dat je een programma hebt wat zo over de wereld vliegt. Ik maak al vijftig jaar televisie maar dit zijn de echte leuke programma's. Het is echt een uitdaging en ook al ben je een non-believer, kan je er toch niet omheen dat er soms opeens iets gebeurt! Beau is een cadeautje voor het programma. Dat is ook het leuke: wij geven dat podium, maar ze moeten wel zelf laten zien dat ze het kunnen en daar is Beau uitermate geschikt voor."

Kandidaat Henk Jan

Henk Jan komt heel openhartig en aardig over. Hij is duidelijk in zijn element, hij straalt! Henk Jan: "Ik doe van alles. Ik geef healingen en kan veel vertellen over mensen die overleden zijn." Ook ontdekt Henk Jan tijdens de opnames van Het Zesde Zintuig, dat hij veel meer kan: "Tegenwoordig krijg ik zelfs hele namen door! Dat vind ik wel grappig om te ontdekken." Volgens Henk Jan kunnen we zijn manier van werken vergelijken met een radiozender: "Je kan het zien als een radiozender zoeken, je draait aan een knop en dan kom je op een gegeven moment op een bepaald niveau en krijg je van alles door. Het is een enorme uitdaging om dingen te mogen doen die je in je normale leven nooit zou doen. We hebben een heel fijn team en het is leuk om bij mensen te zijn die op allerlei manieren dingen kunnen."

Kandidaat Monique

Monique komt zacht en dromerig over. Het lijkt of ze zo 'door ons heen' kan kijken, Monique: "Ik ben helderruikend, heldervoelend en helderziend. Als ik bijvoorbeeld een doosje krijg met spulletjes van iemand die overleden is, dan komen er gelijk beelden in mij op en zie ik dat heel gedetailleerd. Ik ben erg tevreden met deze eerste uitzending. Het is zo mooi wat je ziet, ik krijg er kippenvel van!" Monique had het gevoel dat ze mee moest doen: "Iets in mij zei: je moet het gewoon doen. Kijk, je weet niet wat je te wachten staat, je wordt gewoon ergens naar toe gebracht en dan krijg je een opdracht, dus je kan je niet voorbereiden. In dat fort in IJmuiden voelde ik allemaal energieën en dat vond ik wel spooky, ik was blij toen we weggingen!"

Dus ja, ook met dit programma zal Stichting Skepsis het druk krijgen en dat is ook goed, een nuchtere kijk op dit soort zaken. Maar één ding is zeker: aan de presentator zal het niet liggen.