Climb every mountain

Een bergbeklimming is misschien wel de duidelijkste metafoor die je voor ogen kunt houden bij de tocht naar je eigen top, of die nu op zakelijk of op privégebied ligt. Wellicht is de vergelijking snel gemaakt, maar Katja Staartjes heeft deze wel tot in de puntjes uitgewerkt. Van samenwerking tot durf en van focus tot communicatie met je teamgenoten: alle facetten komen aan bod. En Katja weet waarover ze praat. Ze beklom Mount Everest in een team met klimmers die ze van tevoren niet kende en weet daarvan perfect de voor- en nadelen te schetsen. Initiatief nemen, angst, bijsturen en loslaten zijn slechts enkele van de vele onderwerpen die voorbij komen in dit compacte boek.

De auteur weet haar onderwerpen breed te trekken, maar verliest de nuances niet uit het oog. In het hoofdstuk Succesfactoren wordt bijvoorbeeld onderscheid gemaakt tussen bezieling en drive. Je bezieling is je innerlijke passie, terwijl je drive meer te maken heeft met doorzettingsvermogen en het voor ogen houden van je einddoel. "Er is een verschil tussen iets écht willen en iets 'ook wel' willen", zo schrijft Katja Staartjes. Alleen als je écht wilt, kun je de vechtlust opbrengen om er honderd procent voor te gaan, waardoor de kans op succes natuurlijk ook groter wordt.

Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie

De tekst van Top-inspiratie is verdeeld in korte fragmenten per thema. Elk stukje is geïllustreerd met een prachtige foto van een van Katja's bergexpedities. Alleen vanwege die beelden is doorbladeren al de moeite waard. Veel nieuws zal je in dit boek verder niet vinden, maar de auteur is wel dubbel en dwars in haar opzet geslaagd. Top-inspiratie is ideaal om op de koffietafel te leggen en af en toe in te kijken, wanneer je behoefte hebt aan wat bemoedigende woorden. Climb every mountain is de boodschap: als je wilt, dan kun je!


Top-inspiratie
Katja Staartjes

150 bladzijden
Uitgeverij Podium
ISBN 9789057592973