De zoektocht naar balans eindigt hier!

Veel mensen leven in disbalans, volgens Dyer. Symptomen als vermoeidheid, stress, slapeloosheid, maar ook gevoelens als irritatie en haat, zijn het gevolg van disbalans. In Leef in balans voorziet Dyer van negen manieren om je gevoelens in evenwicht te brengen met je verlangens. Liefde en instelling vormen de belangrijke ingrediënten in dit proces.

De eerste stap naar harmonie is je dromen in balans brengen met je gewoonten. De 'wet van de aantrekking' waarop het universum gebaseerd is, speelt hierbij een grote rol. Met andere woorden: wat je denkt, zal bewaarheid worden. Het herstel van de balans is alleszins afhankelijk van de instelling. Balans vereist niet alleen het nastreven van doelen om tot ontwikkeling te komen. Maar bovenal een positieve en liefdevolle instelling. Factoren als stress, haat, gebrek aan beweging en een slechte gezondheid zijn dus ook funest voor de balans.

De boodschap van Leef in balans is mooi en kan voor velen als een hart onder de riem fungeren. Toch is deze gedachte niet origineel. De 'wet van de aantrekking' is reeds in vele boeken beschreven. De bekendste is The Secret, waarin het motto "wat je denkt, zal je toekomen", centraal staat. Daarnaast bezigt de auteur veelal zweverig taalgebruik. Dat kan voor de nuchtere zielen onder ons zeer tenenkrommend zijn. Eveneens doet het afbreuk aan de geloofwaardigheid. En dat is naar mijn mening erg jammer, omdat je nooit genoeg kan hebben van positiviteit in deze wereld.



Leef in balans
Wayne W. Dyer

192 bladzijden
www.kosmosuitgevers.nl
ISBN: 9789021522814