Energy Event 2008

Een bijzondere dag is het zeker geworden. Er werd afgetrapt met een exotische dansvoorstelling in Bollywood-stijl. Hoewel professioneel uitgevoerd, moest ik stiekem toch denken aan de dansvoorstellingen uit mijn schooltijd.

Na deze spetterende opening betrad coach en trainer Anatol Kuschpèta, de organisator van het evenement, het podium. Anatol begon met een introductie van zichzelf en zijn organisatie, New Life University. Volgens eigen zeggen een instituut waar je dingen kunt leren die je eigenlijk op school had willen leren. Dingen als zelfverzekerdheid, sociale vaardigheden, verantwoordelijkheid, overtuiging en inzicht.

Deze dag zou het zwaartepunt echter liggen op energie en hoe deze aan te wenden om je levensdoelen te bereiken. Misschien een beetje vaag maar Anatol wist het onderwerp, mede door voorbeelden uit het dagelijks leven, tastbaar en helder te maken. Zelfs zo helder dat ik als nuchtere Hollandse met volle aandacht zat te luisteren en enthousiast mee deed aan de wat zweverige oefeningen.

Mijn enthousiasme nam echter af bij het volgende onderdeel op het programma. Twee zussen, Bonny en Willemijn Bessem, beide medium, waren uitgenodigd om de zaal in contact te brengen met hun familieleden die reeds waren "over gegaan". Met "Is er iemand aanwezig met een moeder of vader die Jan of Jannie heet?" begon de seance. Schat de kans hierop bij een groep van zo'n tweehonderd mensen, waarvan minstens de helft boven de vijftig en je raadt het wel...Niet het hele publiek was zo sceptisch als ik. Een enkeling was zelfs tot tranen toe geroerd.

Na de lunch was niemand minder dan dé grote Uri Geller aanwezig om nogmaals te benadrukken wat je met de juiste beheersing van energie allemaal voor jezelf kan bereiken. Aan de hand van zijn indrukwekkende levensverhaal gaf Uri Geller het publiek handvatten om persoonlijke doelen in het leven te realiseren. We zagen een heel andere kant van Uri Geller dan wij normaliter van hem te zien krijgen op televisie. We kregen een bijzonder kijkje in zijn persoonlijk leven. De grote paranormalist (mentalist) trakteerde het publiek echter ook nog op twee kromme lepels en een aantal andere onvoorstelbare vertoningen.


Omdat ik na afloop van het seminar erg het gevoel had dat persoonlijk gewin deze dag centraal stond, vroeg ik Uri Geller of dingen als die nieuwe auto, dat grote huis en die leuke baan nou echt het belangrijkste in het leven zijn? Voor hem persoonlijk zeker niet. Op zijn wedervraag aan het publiek wanneer iemand voor het laatst iets echt voor zichzelf gedaan had, schudde de hele zaal meewarig met het hoofd. Dus toch...?

Aansluitend kon ik het niet laten om mijn aura te laten lezen, hetgeen tegenwoordig met de computer kan. Door mijn hand te leggen op een ingenieus meetapparaat legde de computer verschillende aspecten van mijn persoonlijkheid bloot. Hoe het kan weet ik niet, maar de uitkomst lag dichter bij de waarheid dan ik vooraf had verwacht.

Al met al een bijzondere ervaring waarbij ik geleerd heb wat de kracht van gedachten kan doen bij het verwezenlijken van een doel of droom. Als beginneling in deze materie heb ik veel antwoorden, maar ook minstens zoveel nieuwe vragen erbij gekregen. Volgend jaar misschien maar weer!