Een inspirerende reis in onszelf

Saida Désilets is een zeer bekende Canadese Healing Tao instructrice en ze is de grondlegger van Jade Goddess, the art of succulent living. Dit laatste is een internationaal erkende training en inspirerende levenswijze, die vrouwen vertrouwd maakt met hun seksuele energie en hun leert er meer kracht aan te ontlenen. Dit boek Het ontluiken van de sensuele vrouw is daar een logisch vervolg op.

Het boek bestaat uit twee delen, die je langzaam maar zeker dichter bij je uiteindelijke doel zullen brengen. Deel Eén gaat over de Kunst van het Succulent Leven, oftewel hoe je een sensuele vrouw kunt worden en hoe je een "succulent" leven kan leiden. Succulent betekent trouwens sappig en stevig tegelijk. Elke vrouw heeft dat in zich. Maar door de huidige maatschappij stompen we af en dat zorgt ervoor dat we niet meer open staan voor onze vrouwelijke intuïtie en innerlijke kracht. In zes hoofdstukken leren we de filosofie van een succulent leven als sensuele vrouw te begrijpen en toe te passen.

Deel Twee De inwijdingen van de Jade Godin bestaat voornamelijk uit verschillende Jade Godin Tao-basisoefeningen. Deze worden zeer uitgebreid beschreven, compleet met voorbeeldplaatjes en helpen jou je sensuele zelf te ontplooien. Er staan ook sexuele Tao-basisoefeningen in om onze bron der jeugd te versterken, wederom met uitgebreide uitleg. In dit hoofdstuk komen ook oefeningen met het jade-ei aan de orde. Een jade-ei is een eitje van jade met een touwtje eraan. Het eitje dien je in je vagina te stoppen en middels verschillende oefeningen die je kunt doen, werkt het eitje helend en je blijkt er energieker en sensueler van te worden. Bij gebrek aan jade-ei en zin heb ik me niet gewaagd aan dit deel van het boek. Het is dan ook voor de liefhebster...

Het ontluiken van de sensuele vrouw is - als je ervan houdt - een zeer goed boek. De filosofie achter deze leer komt duidelijk aan de orde en er staan heldere voorbeelden en oefeningen in, die voor een ieder goed te doen zijn. De zweverige meditaties, waar elk hoofdstuk mee begint, zijn mijns inziens ietwat te veel van het goede. Ik krijg sommige zinnen gewoon niet over mijn lippen. Maar dat is zo fijn aan een boek: je slaat gewoon hetgeen over wat je niet wilt lezen.


Het ontluiken van de sensuele vrouw
Saida Desilets

301 bladzijden
Uitgeverij Altamira-Becht
ISBN10: 906963807X