Uit eten is genieten!

Restaurants zijn er in alle soorten en maten. Van heel klein en goedkoop tot groot en duur. De mogelijkheden per restaurant zijn natuurlijk verschillend. Maar eisen stellen aan je menu kan in ieder restaurant, klant is immers koning! Zo kun je de kok altijd vragen bepaalde delen van een menu weg te laten, te veranderen of anders te bereiden. Denk bijvoorbeeld aan gebakken vis, maar dan zonder paneerlaagje. Een beetje kok is bereid jouw stukje vis of vlees te stomen of grillen, dit hoeft het gerecht niet saaier of minder culinair te maken. Wees niet te bescheiden om hier naar te vragen. Brutale mensen hebben de halve wereld!

Mager en simpel koken kun je thuis ook. Uit eten is gewoon een feest. Kies dan ook iets van de menukaart dat je zelf nooit klaar zou maken. Dit geeft wellicht inspiratie voor thuis!

Wat ook kan is de afspraak met jezelf maken om óf voor het voorgerecht óf voor het nagerecht te kiezen.

Tips bij het kiezen van nagerechten zijn vaak: ‘Neem koffie, thee of sorbetijs’, maar een nagerecht hoeft niet zo eenzijdig te zijn. Vraag desnoods om het lekkere nagerechtje in kinderportie of kies 1 bolletje ijs in plaats van 3 en laat de slagroom weg. Desnoods eet je het nagerechtje met 2 personen, je bent immers uit eten om te genieten.

Nog een belangrijke tip. Het bord hoeft niet leeg! Wat op je bord ligt is een schatting van wat de gemiddelde mens eet. Een deel laten staan is echt geen schande. Begin ook eerder aan de groentes. Meestal blijven deze namelijk als enige over. Heb je na de groenten nog extra trek? Kies dan pas voor de rijst, pasta of aardappelen.

Het allerbelangrijkste is, zeker voor degene die niet elke dag uit eten gaan: geniet ervan!


www.valtaf.nl