Achtergrond: Een paranormaal begaafd kind (II).

Al op zeventienjarige leeftijd ging Robbert mensen die daar om verzochten helpen. Het was voor ons zeer hartverwarmend steeds terug te horen van die mensen hoe bijzonder het was geweest bij Robbert. De ontwikkeling van zijn bijzondere gave, heeft inmiddels buitensporige proporties aangenomen. Net als de paranormale verschijnselen die hiermee parallel lopen.

Zo fotografeert Robbert zeer frequent energetische lichtbollen en lichtstralen en sinds een paar jaar ook mensen die overleden zijn. Het gaat absoluut te ver om alles wat er zoal dagelijks gebeurt rondom Robbert te vermelden. Maar we durven met stelligheid te spreken van 'wonderen', zaken waar we absoluut niet meer omheen kunnen.

RTL4

Robbert werd door RTL4 gevraagd een viertal televisieprogramma's te maken, samen met Irene Moors. Hoewel Robbert en wij groen waren in de televisiewereld, waren de televisiemakers erg groen op het spirituele terrein. We kunnen echter verzekeren dat deze programma's met de grootste zorg en integriteit werden geproduceerd. Robbert werd zonder enige voorkennis naar diverse locaties gebracht en geconfronteerd met voor hem absoluut onbekende situaties en personen. Het werden vier prachtige programma's, waar miljoenen kijkers van hebben genoten .

Zo puur, zuiver en authentiek als Robbert onze zoon maar kan zijn, zagen wij hem schitteren in deze programma's. Wat waren we trots op hem dat hij eindelijk na zoveel jaren van ellende aan de buitenwereld kon laten zien welk proces er gaande is, en welke rol hij daarin vervult: een proces dat enkel uit pure liefde bestaat en een nieuwe wereld zal gaan ontvouwen waar we allemaal deel van kunnen gaan uitmaken.

Helaas stond er naar aanleiding van een van deze programma's een groepje mensen op, dat zonder enige kennis van zaken suggereerde dat Robbert zijn 'weten' via internet verkreeg. Robbert, maar ook wij, waren dan ook enkele dagen verward omdat we totaal geen idee hadden waar het over ging. In deze periode bezat Robbert namelijk niet eens een computer, laat staan dat hij er mee om kon gaan.

Weggevaagd

Al Robberts ervaringen werden weggevaagd en bedolven onder een stortvloed van volstrekt onterechte beschuldigingen. Volkomen respectloos werd Robbert als een charlatan neergezet, met name door dezelfde groep. Dit op een zeer amateuristische, grove wijze en zonder enige kennis van zaken. Dezelfde media die Robbert in de periode ervoor bejubeld hadden, waren er ook als de kippen bij om dit publicitair uit te buiten. Dat hierdoor een zuiver en puur mens onderuit gehaald wordt, schijnt er in die wereld niet toe te doen, zo hebben wij geleerd. Nog steeds kunnen we niet begrijpen waarom dit zo gegaan is en op welke wijze de informatiestromen en de beelden die Robbert kan registreren vorm krijgen. Met een absoluut eerlijk geweten stellen wij dat Robbert enkel op pure zuivere energetische wijze zijn 'weten' doorkrijgt. Ook dat is voor ons onverklaarbaar en een mysterie hoe dit werkt.

We hebben inmiddels geleerd dat niet overal een antwoord op verkregen zal worden. Vaak zie je een reactie van "Wat ik niet kan begrijpen, bestaat niet", maar dit vinden wij wel erg simpel geredeneerd en zou het wellicht beperkte weten van de mens als hoogste goed definiëren. Als geen ander snappen wij een erg grote voorsprong te hebben, omdat Robbert onze zoon is en wij elke dag werkelijk de meest bijzondere en vooral dierbare ervaringen met hem mogen delen. Natuurlijk hebben wij erg veel verdriet gehad in deze nare periode, waarin verweer nauwelijks mogelijk is. Ook nu voelde Robbert zich zoals vroeger onbegrepen en voelden wij ons als ouders volkomen machteloos. Maar wij hadden niets te verbergen, sterker nog, Robbert en wij zijn er enkel sterker door geworden en vervolgen vooralsnog in stilte ons pad.

Niet helemaal klaar

Wellicht is de maatschappij nog niet geheel klaar en was het achteraf bezien iets te veel van het goede wat Robbert kon laten zien. Blijkbaar maakt het onbekende en de kracht welke van Robbert uitgaat sommigen bang en tegelijk agressief, althans zo lijkt het vaak. Maar we zien ook steeds meer behoefte groeien onder de mensheid voor spiritualiteit en zingeving van het leven. Naar onze mening is er een kerende onderstroom onder de mensen gaande welke wellicht over niet alle lange termijn zichtbaar gaat worden. Niet voor niets zijn na de programma's van Robbert, de programma's over spirituele en paranormale zaken als paddestoelen uit de grond gerezen. We zien Robbert dan maar als een pionier.

Gelukkig zijn de kijkers Robbert erg trouw gebleven, en heeft hij duizenden verzoeken liggen voor consulten en readings. Nooit ontving Robbert een negatieve reactie aan zijn adres, enkel vele adhesiebetuigingen en hartverwarmende brieven. En ook daar zijn wij als ouders erg trots op, want enkel dat is voor ons een bepalende maat.

Rekening houden

Het is niet voor niets dat er steeds meer kinderen geboren worden met een gave. Zij zullen ons leren hoe we met elkaar om moeten gaan, vanuit liefde en respect. Als inmiddels ervaren ouders zouden wij de aandacht willen vragen van de reguliere hulpverleners, zodat zij er ook rekening mee kunnen houden en toe kunnen staan in hun denken dat een kind werkelijk paranormaal begaafd kan zijn. Hiermee zouden heel wat traumatische ervaringen van deze kinderen voorkomen kunnen worden.

Ons leven als ouders is volkomen anders verlopen dan we voorzien hadden en in hoop verwacht hadden. Nagenoeg ons hele gezinsleven staat in het teken om een goede balans te vinden tussen de extreme paranormale dagelijkse omgeving in huiselijke kring, en tegelijk het dagelijks maatschappelijke systeem wat daar vaak ver vandaan staat. We kunnen niet leunen op enig referentiekader en hebben juist van Robbert geleerd enkel af te gaan op ons gevoel. Juist dat volgen van ons gevoel brengt ons steeds datgene wat we ons wensen.

Ons leven als ouders en als gezin in de ook voor ons aanvankelijk ongrijpbare wereld is erg moeilijk. Echter, toch voelen wij ons zeer bevoorrecht dat Robbert ons als zijn ouders heeft uitverkoren en dat wij deze weg met hem mogen gaan. Het heeft ons zeer verrijkt en wij hopen nog in dit leven te mogen meemaken dat het zijn functie zal aantonen voor de mensheid.

Saskia , Robbert, Madelon we zijn trots op jullie.

Lees hier deel 1 van dit indrukwekkende verhaal. Hier kun je de reading en het interview vinden dat Vrouw.nl eerder met Robbert had.