Reportage: Manifest Your Dream Evenement.

De opzet van de avond was om de bezoekers te inspireren om contact te maken met hun ware passie. Volgens Saskia Beugel van Rishis, zijn veel mensen dat contact kwijt geraakt en dat was voor haar de belangrijkste reden om dit evenement te organiseren. Juist in deze periode van economische recessie is het nodig om dromen echt te leven en te gaan voor wat echt belangrijk is. Op die manier kan, volgens de aankondiging, iedereen een bijdrage leveren aan een mooiere wereld.

Dromen voor elke leeftijd

Dat dromen kunnen uitkomen voor iedereen en op elke leeftijd, bewijst de deelname van een 15-jarige fotograaf Arie Snow. Zijn foto's van kinderen uit een Oost-Europees kindertehuis, laten zien hoe begaan hij is met hun situatie en hoe bezield hij zijn werk doet. En datzelfde kun je zeggen over de 80-jarige yogaleraar Fred van Beek, die nog steeds met veel passie zijn werk doet en ons vertelt dat hij nog wel twintig jaar kan doorgaan. Daar tussendoor laat Lily Maarsingh ons buikdansen en laat ze ons voelen hoe ons lichaam een verhaal kan vertellen.

Maar wie echt een verhaal kan vertellen, is de Indiaanse Kenneth Little Hawk uit Colorado, die al meer dan twintig jaar door de wereld reist om mensen te inspireren en zelfs bij de toenmalige President Clinton op bezoek was. Hij komt in traditionele kleding op het podium staan, gevolgd door zijn vrouw, die in een hoekje achter hem zit en hem alles aangeeft wat hij nodig heeft. Hij vertelt ons wel dat zij de baas is en blaast vervolgens heel hard op een grote schelp. Hij weet heel goed een show te geven, waarbij hij theatraal vertelt over zijn grootvader en zijn wijze lessen over de natuur. De verhalen hebben echter een belangrijke boodschap en die ontgaat ons niet: dat de natuur ons veel kan leren over hoe we beter met de aarde en onszelf kunnen omgaan. Een bekende boodschap, maar wel één die we niet vaak genoeg kunnen horen.

Later op de avond heeft de rapper Tariq in zijn liedjes nog wat andere belangrijke boodschappen voor ons. Boodschappen die ons oproepen om bewuster te zijn en vooral om bewuster te kopen. Ik ben onder de indruk, want hij is nog maar jong en werkt nu al aan zijn missie. Dat de jeugd de toekomst heeft, bewijst hij zeker.

Niet wachten, nu doen

Niet alleen de hierboven genoemde deelnemers leven hun dromen, maar ik ontmoet ook een bezoeker die zijn droom heeft laten uitkomen. Zijn naam is Simon en hij vertelt me dat hij pas geleden terug is van een expeditie naar Alaska. Samen met een groep avonturiers hebben ze daar een berg beklommen en de top bereikt, ondanks best wel wat afzien uiteraard. Na 25 jaar gewerkt te hebben als HR-topman in de IT-branche, besloot hij om te stoppen en voor zichzelf te beginnen. Later zie ik de foto's van de expeditie en de gelukkige gezichten van de deelnemers op de top van de berg en ik realiseer me hoe belangrijk het is om het gewoon te doen, als je iets graag wilt.

Nadat alle optredens achter de rug zijn, begint een dj muziek te draaien en is er tijd voor dansen of gewoon lekker luisteren. Ondertussen zijn er enkele masseurs, tarotlezers en andere interessante consulten begonnen. Mensen kunnen zich inschrijven en ik pak meteen de kans om me aan te melden bij een masseuse. Ik voelde me de laatste tijd best wel stijf en weinig ontspannen, maar dat is mijn eigen schuld: teveel op mijn bordje genomen en te weinig bewogen. Ik krijg meteen de rekening gepresenteerd als Ira me begint te masseren: mijn hele lichaam doet pijn en ik word even flink door elkaar geschud. Ira is niet alleen een goede masseuse, maar ze is ook zeer opmerkzaam over mijn emotionele thema's. Ik realiseer me hoe ik mezelf verwaarloosd heb en ik neem me voor om beter voor mezelf te gaan zorgen. Ik begin mezelf af te vragen wat ik wil bewijzen en waarom ik zo achter dingen aan het rennen ben. Wat wil ik eigenlijk zelf het liefst? Ik kan daar niet meteen een antwoord op geven, maar ik ben blij dat ik weer even wakker geschud ben. Tijd om weer aan mijn eigen dromen te gaan denken! Een nuttige en leuke avond dus.

Voor meer informatie : Rishis