Boek: Vervul je verlangens

Esther en Jerry Hicks zijn de drijvende krachten achter de leringen van Abraham en de zogeheten Law of Attraction (in het Nederlands de Wet van Aantrekkingskracht genoemd). Zij publiceerden baanbrekende boeken als Vraag en het wordt gegeven en The Law of Attraction. Het echtpaar Hicks wordt wereldwijd erkend als de grondleggers van het gedachtegoed achter The Secret.

Van The Secret en de Law of attraction had ik wel vaker gehoord en gelezen. Ik maakte er grapjes over op mijn weblog:
(Ik visualiseer me al de hele ochtend suf. Maar tot nu toe heeft er niemand gebeld met de mededeling dat ik vanaf nu betaald mag gaan schrijven/zingen/theater maken voor ze. Daarnaast is er ook geen enkele mail binnen gekomen met daarin de boodschap dat ik een ballonvaart/electrische fiets/nieuwe bank/badkamerverbouwing/rijlessen/geldprijs heb gewonnen. En de ochtendafwas is ook nog niet gedaan. The secret sucks! )

Ik gaf het gekscherend als advies aan mijn vriendinnen als iets wat ze graag wilden steeds niet lukte ("Meid, je weet het; visualiseren is het antwoord!"). Of ik antwoordde dat de enige mensen die rijk werden van 'Het Geheim' degene waren die het verzonnen hadden en het nu misbruikten voor boeken en videos.

Maar toch, diep van binnen, was er een sprankje hoop, geloof en twijfel. Want sommige dingen uit die Wet van Aantrekkingskracht klonken nog niet zo geheel onlogisch. Soms maakte ik dingen mee die zomaar als voorbeeld hadden kunnen dienen voor het bewijs dat de aantrekkingskrachtwet dus echt wel werkt. Ik deed mee aan een fotoprijsvraag en "wist" van te voren dat ik zou winnen. Ik fantaseerde over een ontmoeting met iemand, en zie, het gebeurde bijna precies zoals ik had bedacht. Zou er dan toch iets van waarheid zitten in die verhalen over de kracht van gedachten?

Van Abraham en diens 'leringen' had ik nog nooit gehoord. Na wat rondkijken op het internet weet ik nu dat Abraham geen specifieke persoon is. Abraham is de naam voor een groep 'Wezens vanuit de Essentie van het bestaan' en zij spreken al ruim 20 jaren lang via Esther Hicks (die een soort medium is) met duizenden en duizenden mensen. Abraham zegt over wie zij zijn: "Wij zijn een Collectief Bewustzijn, dat gedachtenpakketjes doorgeeft aan Esther, die ze vertaalt naar hun fysieke woordequivalent. Wij heten Abraham en spreken tot je vanuit de niet-fysieke dimensie. Ook jij bent voortgekomen uit de niet-fysieke dimensie, en eigenlijk verschillen we niet zoveel van elkaar. Jouw fysieke wereld is ontstaan uit de projectie van het niet-fysieke. In feite zijn jij en jouw fysieke wereld verlengingen van niet-fysieke Bronenergie." De wijsheden van Abraham zijn door het echtpaar Hicks vertaald naar The Secret. Nadat de film The Secret wereldwijd bekend werd, zijn er veel boeken over dit onderwerp geschreven. Ook Esther en Jerry Hicks schreven meerdere boeken over de kracht van gedachten. Ze willen mensen vertellen dat focussen op dat wat je wenst zoveel meer oplevert dan bezig zijn met en denken aan dingen die niet goed gaan in je leven. Piekeren heeft geen zin, zo zeggen zij, je bent dan aan het focussen op negatieve gedachten en krijgt daar niets positiefs voor terug.

Het positieve in de Wet van Aantrekkingskracht trekt mij wel aan. In het boek Vervul je verlangens beschrijven Esther en Jerry Hicks volgens de ondertitel 365 manieren om je dromen uit te laten komen. Het kleine, maar dikke, boekje is erg mooi vormgegeven. Op elke bladzijde staat een tekst in een bijzonder illustratie. In 365 korte tekstjes (vaak één of twee lange regel(s) ) worden de lessen van Abraham uitgelegd. Het echtpaar geeft aan dat in dit boekje hun levensvisie kort en krachtig is samengevat. Ik merk dat ik tijdens het lezen steeds meer geïnteresseerd wordt in hun visie. Misschien is het voor veel mensen een iets te zweverig boek geworden, maar als je doorleest wordt alles steeds concreter. Na het lezen van het boek heb je een redelijk idee van hoe je de krachten van aantrekking in jouw voordeel kunt laten werken en hoe, volgens het echtpaar Hicks en Abraham, jouw vibraties er voor kunnen zorgen dat jouw verlangen door het universum wordt gehoord.

Het boekje ziet er uit als een echt cadeauboekje, zo mooi en sfeervol zijn de pagina's. Misschien een mooi cadeau voor jezelf?


Vervul je verlangens, 365 manieren om je dromen uit te laten komen
Esther & Jerry Hicks


Vervul je verlangens
Esther Hicks