Boek: Word je eigen lifecoach.

Heb je nooit genoeg tijd voor écht belangrijke dingen? Kan je je er maar niet toe zetten om die vervelende klus aan te pakken? Heb je moeite om na een tegenslag positief te blijven denken? Het zijn voor coaches bekende vragen. Vrouwen die weinig zelfvertrouwen hebben, die het gevoel hebben er alleen voor te staan, of die geen enkel overzicht hebben in hun financiële situatie, vormen dan ook een groot deel van de klandizie van lifecoaches. Wie geen geld heeft voor zo'n hoogstpersoonlijk trainingsprogramma kan nu terecht bij Jackee Holder. Zij schreef al haar ervaringen en tips op in Word je eigen lifecoach.

Word je eigen lifecoach bestaat uit 52 concrete ideeën, die je helpen om greep te krijgen op belangrijke onderdelen van je leven: werk, relaties, vriendschappen, financiën, creativiteit, gezondheid, spiritualiteit... Met adviezen, oefeningen, antwoorden op veelgestelde vragen, persoonlijke ontboezemingen en citaten van grote denkers helpt Jackee Holder je op weg naar een optimaal leven.

De ideeën in Word je eigen lifecoach zijn tried & tested, want het zijn de basisbeginselen die professionele coaches in hun werk hanteren. De eerste tip is op het eerste gezicht heel eenvoudig: houd een aantekenboek en pen bij de hand en werk dagelijks aan de coaching van je eigen leven. Toch is het uitvoeren van dit soort adviezen - Jackee Holder kent er duidelijk honderden van - makkelijker gezegd dan gedaan. Want wie gaat er zonder moeite iedere dag tien minuten stil zitten en aan zichzelf denken, om vervolgens de belangrijkste gedachten op papier te zetten?

Een echte start met Word je eigen lifecoach maak je door het invullen van de levenswielboom, een tekening waarin je aangeeft hoe je de acht belangrijkste aspecten van je leven waardeert. Je kiest vervolgens een of twee thema's - denk aan carrière, geld, huis, gezondheid, ontspanning, vriendschappen, spiritualiteit, creativiteit, reizen of stijl - waar je aan wilt werken. En Jackee Holder gidst je verder met het oplossen van je problemen.

Als je de 52 ideeën van Word je eigen lifecoach achter elkaar doorneemt, wordt duidelijk hoe ingrijpend en omvattend een coachingstraject met jezelf is. Maar zelfs als je zo'n intensief traject niet ziet zitten, kan je de tips en suggesties van Jackee Holder gebruiken. Bijvoorbeeld als je eens wat vaker nee wilt zeggen, goed voor jezelf wilt zorgen of creatiever met je tijd wilt omgaan. Als je daar successen mee boekt, wordt al snel duidelijk hoe leuk het is om jezelf te coachen.


Word je eigen lifecoach
Holder, J