Column Johannet van Hasz: Alles is energie.

Maar ik geniet er ook van, de kleuren, de flitsen, plaatjes, de gedachten en energieën die ik om mensen heen zie hangen. Maak je geen zorgen hoor, mocht je me ooit ergens tegenkomen, ik zie lang niet alles en heb mijn aan/uit-knop al jaren geleden ontdekt. Dus kom je me tegen op straat, dan staat ie hoogstwaarschijnlijk op uit, tenzij ik echt nieuwsgierig ben, dan zet ik’m even weer aan natuurlijk…

Maar hoe zit dat nou allemaal met die energieën? Een vraag die mij vaak wordt gesteld. Zoals Einstein al verkondigde bestaan wij als mens niet alleen maar uit een stoffelijk lichaam. We zijn een energieveld dat opgebouwd is uit atomen en moleculen waarvan ons stoffelijk lichaam onderdeel uitmaakt. Maar dat blijft een wetenschappelijke benadering. Sommige godsdiensten spreken over het indalen van de ziel tijdens de zwangerschap of een universele energie zoals prana, die ons stoffelijke lichaam en aura voedt vanuit het universum. Hoe dan ook zijn steeds meer mensen zich ervan bewust dat de letterlijke grens van ons bestaan veel verder reikt dan ons lichaam. Onze aura, de weerspiegeling van het materiële lichaam, reikt soms tot wel enkele meters om ons heen. Daarnaast is ons energieveld voortdurend in trilling.

De resonanties of trillingen die wij van buiten opvangen resoneren door tot diep in onze cellen. Maar andersom werkt het ook zo, gedachten, maar ook fysieke en psychische klachten die zich in ons lichaam afspelen, resoneren weer door naar buiten toe, en zijn als een afspiegeling waarneembaar in de aura. Mensen die daar gevoelig voor zijn, kunnen deze trillingen waarnemen, ze voelen ze of zien kleuren om mensen, dieren en voorwerpen. Sommigen zijn zelfs in staat de gedachten te lezen, of zien deze als plaatjes in de aura weerspiegelen.

Niet alleen mens en dier maar alle materie op aarde heeft een energieveld en een bepaalde trilling, alles is energie. Wanneer ik werk met resonantietherapie dan kijk ik niet alleen naar de werking van bijvoorbeeld het kruid of de vitamine, maar ook of deze een trilling draagt die bij de persoon in kwestie past. Daarnaast kijk ik of de resonantie van een middel op een frequentie trilt die de verstorende energie kan harmoniseren. Dit is heel persoonlijk, de een reageert weer op hele andere trillingen dan de ander en zo werk ik dan ook met een breed scala aan middelen en behandelingen. Zo verschillend als onze voorkeuren en smaken zijn, zo werkt het ook met natuurlijke (en dus ook reguliere) medicatie. Je zou het kunnen vergelijken met onze voorkeuren voor kleuren en muziek, zo zal de een zich ontspannen bij de trillingen van rustige klassieke muziek en zo zijn er ook mensen die zich optimaal ontspannen bij harde rock of techno, terwijl de ander daar nerveus van zou worden.

Eigenlijk werkt het zo met alles wat ons energieveld binnenkomt. De kleur van je kleding die je draagt, het eten wat je tot je neemt, de mensen die binnen komen, de apparatuur in je omgeving. Alles heeft zijn resonantie en doet iets met jouw persoonlijke resonanties en energieveld, dus heeft veel invloed op je gezondheid en welbevinden. Als je bijvoorbeeld boos bent, kun je beter die rode trui in de kast laten liggen en liever iets blauws aantrekken om af te koelen. Heb je echter wat energie nodig dan is rood juist een goede kleur. Ben je veel aan het piekeren en wil je rust, trek dan geen geel aan maar juist groen. En zo kun je ook kijken naar voeding. Wat moe en een laag ijzergehalte? Eet dan rode en bruine voeding. Vrolijkheid nodig? Eet oranje! Staat iets je tegen in te nemen, neem het dan niet, vast niet goed voor je.

Daarnaast zijn er nog veel meer resonanties waar te nemen in onze aura zoals bijvoorbeeld energieën die zijn overgeërfd van ouders en voorouders. We erven niet alleen het genetisch materiaal van onze voorouders, maar zonder dat we het ons bewust zijn, vaak ook een stuk van hun energetische geschiedenis. Hoe is men bijvoorbeeld van generatie op generatie omgegaan met zaken als religie of ziekte en met het al dan niet uiten van emoties? Zijn er trauma’s en angsten bij de voorouders en hoe waren de relaties tussen mannen en vrouwen? En wat heb je zelf nog meegenomen uit vorige levens, ook daarvan kunnen nu nog steeds energieën hangen in je aura. Soms zo verstorend dat men er zelfs in dit leven ziek of onrustig van kan worden.

Wanneer je moeder of vader bijvoorbeeld iets traumatisch heeft meegemaakt waar door hij of zij angstig is gebleven of een probleem niet heeft opgelost, dan zie je vaak dat die angstenergie over gaat op het kind, het kind weet niet beter en neemt onbewust die angsttrilling over, waardoor het zelf ook weer een angst kan creëren en dit zelf weer kan doorgeven aan zijn of haar kinderen. Zo kan het voorkomen dat iemand last heeft van trauma-energie uit bijvoorbeeld een oorlog van een aantal generaties terug. En door die energie kan iemand weer een verminderde weerstand hebben of zich zwak of moe voelen zonder dat daar een direct aanwijsbare oorzaak voor is. Manieren om je van deze oude energieën te bevrijden zijn bijvoorbeeld aura- en chakrahealing, lichtmeditaties, magnetiseren en resonantietherapie met middelen die deze energie harmoniseren of verdrijven.

Ik werk al heel wat jaren met resonantietherapie en heb in de loop der tijd het waarnemen van energieën steeds meer weten te verfijnen. Dat is een kwestie van concentreren, oefenen, voelen en bewust worden. Maar zoals je ziet kun je resonantietherapie bij je zelf al eenvoudig toepassen door bewuster op je kleding en voeding te letten of eens te mediteren. Bewust werken met resonanties is een prachtige manier om te harmoniseren, reinigen en je lichaam van ziektes te helpen genezen.

www.innergiek.nl