Een interview met Margreet Kattestaart

Een ziekte komt langs om jou iets te vertellen

Waarom ben je ooit jouw praktijk begonnen?

Ik ben het ooit begonnen uit onvrede met wat er was. Vanaf mijn eenentwintigste jaar houd ik me al bezig met natuurvoeding en ik heb me eigenlijk altijd al liever tot de natuurlijke geneeswijzen gewend dan tot reguliere geneeskunde.

Hiervoor had ik een beauty instituut, daar was ik ook al holistisch bezig. Mijn klanten testte ik met een eenvoudig resonantieapparaat, om te zien welke vitamines en mineralen ze nodig hadden. In 1996 ben ik zelf ernstig ziek geworden, de reguliere geneeskunde kon niets voor mij doen. Ik heb drie weken in het ziekenhuis gelegen en mijn redding was dat iemand met een elektronacupunctuur apparaat is gekomen en me stiekem heeft gemeten. Dat is de omslag geweest, anders had ik hier niet meer gezeten. Vanaf dat moment ben ik alles gaan doen om weer op de been te komen. Ik heb toen alle vormen van alternatieve geneeswijzen opgezocht en kwam erachter hoe het niet moest, maar ook hoe het wél moest.

Na het lezen van een artikel in “Onkruid“, ben ik in contact gekomen met een meetsysteem: de B.E.S.T.-apparatuur. Ik zag dat dit het eerste systeem was, waar ook naar voeding gekeken werd. Dat sprak mij enorm aan. Vervolgens bleek dit ook de eerste therapie te zijn waardoor ik me na drie weken al heel goed ging voelen en ik wist: dit is wat ik altijd heb gezocht. Ik had hiervoor geen opleiding, dus in 2003 ben ik onder andere begonnen aan de nieuwe opleiding van Natuurvoedingskundige. Vanaf dat moment ben ik mijn eigen systeem gaan ontwikkelen en dat is het balansprogramma van “Health and Food Clinic” met Asyra systeem geworden.

Wat motiveert je ?

Wat mij het meest motiveert, is dat ik zoveel goede resultaten zie bij mensen. Veel klachten verdwijnen als sneeuw voor de zon (huidklachten zoals bijvoorbeeld eczeem, chronische hoofdpijn, darmproblematiek,etc.). De mensen voelen zich energieker, staan weer positiever in het leven en dat voel je. Ik wil zoveel mogelijk mensen helpen in contact te komen met dit prachtige systeem. Het kan zo anders zijn, zonder allerlei chemie, zonder farmaceutische middelen. Ieder chemisch ingrijpen in het lichaam van de mens, is ingrijpen in het leven zelf. Natuurlijk heeft de reguliere geneeskunde veel gebracht en het is ook heel goed voor acuut crisismanagement bij vooral levensbedreigende situaties. Echter voor langdurige ziektes brengt het geen soelaas. In de zes jaar van mijn praktijk is dan ook gebleken, dat als je het immuunsysteem sterk kan houden, je heel veel aan kan.

Wat maakt jouw programma zo bijzonder ?

Wat zo mooi is aan het balans programma, is dat we niet alleen op fysiek niveau werken, maar dat we ook een emotioneel programma hebben. We nemen het grote stuk van de achterliggende emotie(s) mee in het verhaal. Wat is de onderliggende emotie/gedachte waarom je eigenlijk ziek bent geworden?

Ziekten en gedachten, zijn we niet. Een gedachte en een ziekte komen langs om jou iets te vertellen. De vraag is: luister je? Als je de signalen van een gedachte en/of ziekte negeert, dan kan de ziekte zich in je systeem verdiepen. Dat is het schema van de Griekse pionier op gebied van homeopathie, George Vithoulkas. Hij gaf aan dat ziekte vijf stadia van verdieping kent. Als je in eerste instantie een ziekte niet oplost of uitziekt, dan verdiept die zich in je systeem. Het ultieme en laatste stadium is kanker en eigenlijk is dat vaak het laatste redmiddel van je lichaam om te overleven, hoe tegenstrijdig dat ook lijkt.

De meest krachtige vorm van energie is dus een gedachte: je kunt nog zo gezond eten en sporten om gezond te blijven, maar als je daarnaast gedachten over jezelf hebt van afkeuring of dat je jezelf niet goed genoeg voelt, dan stuur je de grootste gifpijlen af op jezelf die je maar kan voorstellen. Daar kan niets tegenop: geen gezonde voeding, niets.

Wat wij doen is niet alleen naar fysieke klachten kijken, maar we meten op energetisch niveau welke ziekten manifest zijn. Vaak is het zo dat op energetisch niveau al dingen in je systeem aanwezig zijn, die zich op fysiek niveau nog niet gemanifesteerd hebben. Eigenlijk is het heel preventief wat we doen. Sommige mensen zeggen: “ik heb niet zoveel, ik ben alleen een beetje moe”, maar dan kan op energetisch niveau in het systeem al van alles aanwezig zijn. Heel veel mensen weten bijvoorbeeld ook niet dat je gemiddeld vijf keer in je leven kanker krijgt, maar het niet weet omdat je immuunsysteem zo gezond is, dat je het zelf weer op kan ruimen.

Maar daar los je niet alles mee op, want als iemand negatieve gedachten heeft en ze houdt, kan het weer terugkomen?

De testen laten alle emoties zien die ten grondslag liggen aan de onbalans en die krijgt de klant ook te zien middels een uitdraai. Daarmee kunnen we een emotioneel programma maken en dat krijgt de klant mee naar huis. Daar wordt duidelijk over gesproken en verteld hoe belangrijk de gedachten zijn. Heel vaak adviseer ik mensen om te gaan mediteren. Je bent niet je gedachten, het zijn energiegolven die langskomen. Als je dat weet, kun je meester worden over je gedachten.

Waarom is voeding zo belangrijk?

In deze kliniek zijn we allemaal natuurvoedingskundigen. In ons programma, en dat is uniek, draaien we een voedingstest met behulp van een voedingsdatabank waarin honderden voedingsproducten staan. Via een rapport krijg je dan een op maat gemaakt voedingsadvies. Ik geloof niet in langdurige diëten of voedselallergie en dat hebben we in de zes jaar ook bewezen. Bijna alle mensen die hier zijn gekomen met een koemelk- of andere voedselallergie, hebben we daar vanaf gekregen. Een allergie is bijna altijd een onbalans van het immuunsysteem. Voeding is energie. Mijn advies: eet een beetje van alle voeding die er bestaat, zorg wel dat de voeding van hoogwaardige kwaliteit is, het liefst vers - onbewerkt en biologisch liefst biologisch dynamisch.

Het gaat er dus om dat je zelf een stuk bewuster kan worden m.b.t. je gezondheid?

Je hebt het voor een groot deel zelf in de hand, alleen hebben velen daar geen idee van. Veel mensen zeggen steeds: het is mijn ziekte, maar dat is het niet: het komt langs. Ze leggen de verantwoordelijkheid voor hun gezondheid neer bij hun arts. Dat kan, in levensreddende situaties is dat goed en belangrijk, maar daarnaast heb je ook zelf de keuze. Ieder morgen kun je kiezen, wat wordt het? Wordt je slachtoffer of wordt je een wijs mens? Aan jou de keuze.

Je praktijk loopt heel goed, wat zijn nu verder je plannen ?

De praktijk werd zo vol, dat ik na drie jaar al met wachtlijsten moest gaan werken. Dus toen kwamen Heidy en later Gerlinde bij me werken in de praktijk, maar daarmee waren de wachtlijsten nog niet over. Daarom heb ik een franchise opgezet. Nu zijn er een aantal partners opgeleid en aan de slag gegaan. Ze zijn uiteraard goed geschoold, want ik leg de lat erg hoog. Ik wil graag in iedere plaats van Nederland een Health & Food Clinic hebben en het gaat mij erom zoveel mogelijk mensen te kunnen behandelen en helpen.

Voor meer informatie of contact: www.healthandfoodclinic.nl of bel: 020-6960515

Manon Tromp is schrijfster over bewustzijn en persoonlijke ontwikkelingen. Ze geeft les in natuur tradities en is levenscoach.
manontromp@chello.nl / www.manontromp.com

Achtergrondinformatie over het Balans programma met het Asyra syteem: Elk mens heeft een bio-energetisch veld in en om het lichaam. Energie is onzichtbaar en er zijn apparaten ontwikkeld die het vermogen hebben dit te vertalen naar zichtbare informatie. Energie uit zich in frequenties en golfpatronen, die voor veel mensen mysterieus lijken, want je kunt ze niet zien. Cellen en weefsel in het lichaam zijn altijd bezig met energie uitwisseling: als een soort pomp die in en uitpompt. Deze beweging van energie is een cyclus van vullen en loslaten en bij een natuurlijke en gezonde organisatie van het lichaam, heeft het karakteristieke frequenties. Deze frequenties kunnen gemeten worden en aangeven waar er blokkades in het lichaam zitten. Health & Food Clinic gebruikt de meest geavanceerde apparatuur op bio-energetisch gebied, de ASYRA. Dit apparaat heeft meer dan 100.000 frequenties opgeslagen en heeft ook het vermogen om aan te geven wat er nodig is om geblokkeerde frequenties te herstellen.