Interview: Reconnective healer Doug De Vito

Twee polariserende stromingen

Doug de Vito gelooft dat we onderweg zijn om een nieuw bewustzijn te bereiken die je kan vergelijken met de upgrade van je computersoftware. Steeds meer mensen volgen hun hart, staan open voor hun intuïtieve kant en zijn zich bewust van de noodzaak tot verandering. Aan de andere kant leven we in een wereld die meer dan ooit op materialisme en uiterlijkheden is gericht. Volgens De Vito komt dit omdat er twee stromingen zijn die polariseren: "Aan de ene kant zien we een beweging die gericht is op eenheid, transformatie en het volgende bewustzijnsniveau, aan de andere kant zien we handelen vanuit egocentrisme, angst en woede dat een soort laatste slag levert. Deze laatste stroming uit zich in politieke wandaden en materialisme. Kijk alleen maar naar de olieramp in de Golf van Mexico en je ziet de vernietigende werking hiervan."

Gericht op promotie

Het is nog niet zo lang geleden dat De Vito zelf handelde vanuit angst en egocentrisme. "Toen ik als marketeer werkte, was ik alleen maar gericht op de volgende promotie," vertelt hij terwijl hij om die persoon van toen moet lachen. Dertien jaar lang werkte hij voor bloeiende bedrijven als At&T en Walt Disney. Totdat een leidinggevende op een dag binnen kwam lopen met de mededeling dat zijn afdeling moest worden opgeheven. De volgende dag ontmoette Doug de Vito Reconnective Healer Eric Pearl op een feest in Los Angeles; zijn nieuwsgierigheid was meteen gewekt en zijn leven veranderde ingrijpend.

Verbetering op meerdere niveaus

Toen De Vito Reconnective Healing onderging, was hij sceptisch met zijn achtergrond als chemisch ingenieur en een goed ontwikkelde linker hersenhelft. Maar hij merkte tot zijn verbazing direct effect en tot op de dag van vandaag voelt hij zich er een ander mens door: "Ik ben gelukkiger, mentaal sterker, helderder, minder bang en bewuster van hoe anderen zich voelen. Diezelfde effecten merk ik op meerdere niveaus bij mensen aan wie ik lesgeef. Zo worden mensen gezonder, verbetert hun immuunsysteem en vernieuwt het lichaam zich. Daarnaast wordt men emotioneel sterker, moediger, verbeteren de relaties met anderen en komt men beter in contact met hun ware levenspad. En tot slot is is sprake van een vergroot bewustzijn en een versterkte intuïtie."

"Reconnective healing is als een snelle internetverbinding"

Maar zijn dit niet effecten die ook te bereiken zijn door yoga, meditatie of tai chi? Dit weerlegt De Vito, al hoewel hij benadrukt dat het fantastische methodes zijn. "Je kunt het vergelijken met internet. De eerste internetverbindingen waren via de telefoonlijn. Toen was dat een openbaring! Tegenwoordig hebben de meeste mensen internet via een breedbandverbinding en is de snelheid enorm toegenomen. Met Reconnective Healing kan je effecten bereiken die je normaal gesproken pas krijgt door jarenlange beoefening van meditatie."

Genezen van kanker

De effecten zijn volgens De Vito meteen te merken. En als gevolg daarvan ziet hij de eerste drie maanden al positieve veranderingen plaatsvinden in de levens van cursisten. En ook is er vaak sprake van genezing, wat varieert van het verbeteren van een sportblessure tot het volledig genezen van kanker. "Eén van de Reconnective Healing practitioners had zelf kanker en ze is inmiddels al veertien jaar schoon. Volgens haar komt dit door Reconnective Healing en het volgen van een speciaal dieet." Toch is Doug De Vito voorzichtig met het doen van uitspraken hierover: "Ik weet niet of we kanker kunnen genezen, maar ik denk wel dat we de komende jaren een groter bewustzijn gaan verkrijgen dat leidt tot meer mogelijkheden van genezing."

"Reguliere gezondheidszorg begint te veranderen"

Volgens Doug De Vito zijn er meer verhalen van mensen die door Reconnective Healing genezen van kanker. Hoe kan het dan eigenlijk dat de reguliere gezondheidszorg er nog zo weinig mee doet? De Vito: "Langzaamaan zijn er hier en daar doktoren en verpleegkundigen die zelf in aanraking komen met Reconnective Healing en deze ervaring meenemen in hun werk. En in Amerika wil de Raad voor de Gezondheidszorg de effecten gaan onderzoeken. Vijf à tien jaar geleden waren bijvoorbeeld acupunctuur en Chinese medicatie ook nog een taboe. Nu is het geaccepteerd, ik verwacht dat hetzelfde gaat gebeuren met Reconnective Healing."

Wetenschap

Wetenschappers hebben inmiddels al aangetoond dat door Reconnective Healing er lichamelijke en geestelijke veranderingen plaatsvinden. Zo veranderen de hersensignalen en het hartritme gedurende de sessies. De Vito: "Toch is het momenteel nog niet mogelijk om alle gewaarwordingen vast te leggen omdat daar simpelweg de apparaten nog niet voor bestaan. Zo ervaren cursisten al een bepaalde energie in de ruimte voordat de sessie begint. Een energie die zorgt voor een gevoel van vrede en emotionele stabiliteit."

2012

Doug De Vito gelooft dat de opkomst van Reconnective Healing samenhangt met de tijd waarin we leven. Ook hij behoort tot een stroming van mensen die gelooft dat de veranderingen van 2012 al begonnen zijn en dat niemand kan voorspellen wat er gaat gebeuren. "De crisissen zijn om ons heen zichtbaar. Politieke crisissen, klimaatcrisissen, zo was er gisteren nog een aardbeving in Zuid-Californië. En door de veranderingen en vervuiling kampen veel mensen met energieproblemen. Maar het mooie is dat ons ook nieuwe mogelijkheden worden geboden. Het universum werpt ons een reddingslijn toe en als we die vastpakken wordt het een touw waarlangs we omhoog kunnen klimmen naar het volgende bewustzijnsniveau. Reconnective Healing is de essentie van die reddingslijn."

"We zullen allemaal wakker worden"

Het klinkt allemaal veelbelovend, maar betekent dit ook dat we in de toekomst allemaal helderziend zullen zijn of verlicht zullen leven? De Vito lacht: "Ik verwacht niet dat we een soort Ghandhi's worden. We zullen wel allemaal wakker worden, maar op verschillende manieren en ieder in z'n eigen tempo. En we zullen beschikken over meer mogelijkheden om ons hogere zelf te begrijpen en de wereld om ons heen."

De energie tussen je handen

Tot slot demonstreert Doug de Vito wat Reconnective Healing ongeveer inhoudt, al is het slechts een glimp die ik opvang. Hij vraagt me de handen met wat afstand tegenover elkaar te houden, met de handpalmen naar elkaar toe. Dan vraagt hij me de handen bewegen. Ik voel heel duidelijk een energie vanuit mijn rechterhandpalm, links is het gevoel minder. De Vito: "Dat komt vaak voor in het begin. Tijdens Reconnective Healing word je je gewaar van deze energie, licht en informatie van Reconnective Healingfrequenties en leer je die toepassen bij jezelf en anderen."

Info

De Upgrade: Vervulling van de belofte van het menselijk potentieel wordt in het voorjaar van 2011 in de boekhandel verwacht. De Vito doet met De Upgrade mee aan een uitgeverswedstrijd in Amerika. Stem voor zijn boek en help hem dit uit te brengen in Amerika: http://www.nexttopauthor.com/profile.cfm?aid=2719

Van 5 tot en met 7 november vinden opleidingen in Reconnective Healing en een aantal andere workshops plaats in Amsterdam. Kijk voor meer info op: Blizevents.