De Nieuwe Vrouw: Mijn wereldbeeld op zijn kop

Maar laten we eerlijk zijn: de nieuwe vrouw worstelt ook vaak met zichzelf. Allerlei oude en beperkende overtuigingen zorgen ervoor dat we vaak onze eigen kracht niet zien en ervaren. En hoe doe je dat in het dagelijks leven: uit je hoofd naar je hart? Tessa deelt haar ervaringen met jou en neemt je mee op haar ontdekkingsreis naar wie we zijn, wat er gaande is in de wereld en waar we naar op weg zijn.

Speelbal

Het allermoeilijkste van de weg die ik ben ingeslagen is de angst die ik moest overwinnen niet voor gek versleten te worden. Het klinkt tot dusver nog vrij onschuldig waar ik in deze rubriek over heb geschreven, maar dat gaat spoedig veranderen. Echter, als je bedenkt dat we allemaal spiegels zijn van elkaar, was het vooral ikzelf die moeite had met de hele gang van zaken. Anders zou ik direct lak hebben gehad aan wat anderen van mij vinden. Zou ik geen bevestiging van buitenaf nodig hebben gehad, of goedkeuring. Het is ook helemaal niet mijn intentie om mensen van mijn waarheid te overtuigen. Nu zeg ik: geloof alleen jezelf maar wees te allen tijden bereid om je eigen mening/overtuiging/etc. bij te schaven. Anders verstar je, word je een speelbal van daarbuiten en stagneert je groeiproces. Je bent namelijk niet zo beperkt als je denkt en het universum beschikt over oneindig veel mogelijkheden.

Alles is er al

Het feit dat ik altijd open minded ben geweest, heeft me ongelooflijk veel gebracht. Nadat ik die boeken van Walsch van A tot Z kon opdreunen, was het tijd voor de praktijk. Ik hoefde me bijvoorbeeld alleen maar te realiseren dat alles wat ik nodig heb er al is, in plaats van uit te gaan van het gebrek dat ik eerst iets nodig had voordat ik iets kon gaan doen. Ik moest dit kunnen staven aan mijn eigen ervaring om erop te vertrouwen. Een leuke kwinkslag van het universum was ook, dat het laatste duwtje in de rug dat ik nodig had om echt voor mezelf te beginnen, kwam via de boeken van Walsch. In het voorjaar van 2005 ging ik naar een bijeenkomst van The Humanity Team, als eerste in Amerika georganiseerd door Walsch en daarna door allerlei landen wereldwijd opgepakt. Met voornamelijk als doel krachten te bundelen om veranderingen in de wereld/maatschappij te bewerkstelligen.

Heilige kalender

Daar ontmoette ik mijn eerste en direct grote klant, met wie ik een boek zou gaan schrijven over de gezondheidszorg in Nederland. Ruim driekwart jaar hebben we aan het manuscript gewerkt en ik heb veel onderzoek gedaan naar de geschiedenis van onze geneeskunst. Deze klant wist enorm veel te vertellen over de Maya’s en hij werkte ook met de Tzolkin, de heilige kalender van dit natuurvolk. Zo heeft iedere dag een specifieke intentie in creatie. Dat betekent dat elke dag een andere energie heeft en dus ook de energie van de dag bepaalt waar het tijd voor is. De Tzolkin verklaart waarom de ene dag een pechdag is en je de andere dag vleugels krijgt en alles je meezit. Dat is heel anders dan hoe wij in het Westen met tijd omgaan. Wij voelen niet aan de energie of het tijd is om te zaaien of te oogsten, maar denderen door in the ratrace van tijd is geld. Ten koste van onszelf en de Aarde.

Niburu.nl

Maar goed, daarover later meer want de kennis van de Maya’s is nog steeds van onschatbare waarde voor de tijd waarin we leven. Ik leerde in ieder geval – dankzij deze klant – wat meer in de flow te leven in plaats van tegen de stroom in te zwemmen. En toen kwam het: ik belandde voor mijn onderzoek over de gezondheidszorg steeds op www.niburu.nl, een website over ‘onthullend en bewustmakend nieuws’. Voor mij was dat echt een schokkende ervaring. Behalve een onderbuikgevoel dat er iets niet klopte, was ik zo groen als gras als het gaat om wat er gaande is in de wereld. Niet dat ik deze informatie direct als zoete koek slikte, maar het raakte me in ieder geval 1000x meer dan alles wat ik tot dusver via media en politiek te horen had gekregen. Je mag gerust zeggen dat mijn wereldbeeld op zijn kop stond en ik eindelijk begreep waarom ik dit vak had gekozen.

Niets is wat het lijkt

Waar heb ik het in godsnaam over?! Denk je misschien. Nou in een notendop: niets is wat het lijkt in deze wereld en in deze tijd moet je overal je vraagtekens bij zetten. Zelfs bij wie jij denkt te zijn. Tussen wie jij denkt te zijn en wie jij bent, zit een wereld van verschil. Net zoals tussen hoe jij denkt dat de wereld in elkaar steekt en hoe die echt in elkaar steekt. Nogmaals; ik zeg niet dat ik weet hoe alles in elkaar steekt. Ik noem mijzelf ook ‘werk in uitvoering’, maar het is zeker de moeite waard om een eindje met me mee te lopen om zo je blik wat te verruimen en er natuurlijk je voordeel mee te doen. In een van mijn volgende columns vertel ik je wat meer over de verborgen krachten achter het wereldtoneel en misschien kom ik er al aan toe om meer over mijn allergrootste passie te vertellen.

Liefs Tessa
www.tessakoop.nl