De Nieuwe Vrouw: It’s Time voor Simon Keats

‘And it’s time my friend.
No you will never be the same again’
Simon Keats


Sommige mailtjes in mijn mailbox vallen mij direct op, net als het mailtje dat ik vorige week van Simon Keats kreeg.

Hoi Tessa,

Met dankbaarheid en opluchting kan ik je iets geven wat me veel waard is.
De afgelopen 5 jaar heb ik af en aan gewerkt aan het album Time.
Ik geloof dat er geen grenzen zijn in de liefde en dat het leven bedoeld is om te delen…

Vandaar dat ik besloten heb dat het album Time mijn geschenk is aan jou en aan zoveel mogelijk anderen. Ik hoop dat jij het op jouw beurt ook weer zult delen.

Simon Keats


Druppels in de oceaan
Simon wist mijn nieuwsgierigheid wel te prikkelen. Bovendien voelde ik direct dat hij wel eens een ‘medereiziger’ kon zijn op de weg die ik ben ingeslagen. Ik voel me namelijk ook van binnenuit enorm gedreven om mensen te informeren en te inspireren over de tijd waarin we leven, alleen dan als schrijfster. Ik ging direct naar zijn website om mijn ‘cadeautje’ uit te pakken. Het citaat op zijn homepage vond ik meteen treffend: ‘I guess all the drops in the ocean do not know they are one.’ En omdat we dat zijn ‘vergeten’ zijn we ook vergeten hoe ongelooflijk krachtig we zijn als mens, met vermogens die ons verstand te boven gaan. Ik besloot maar direct naar het nummer It’s Time te gaan, dit was immers de albumtitel.

Het is tijd
Muziekkenners horen misschien direct dat Simon zich laat inspireren door (voor velen dè) muziekgrootheid Bob Dylan. Eerst klinkt gitaar en dan de stem van Simon, die lekker in het gehoor ligt. En dan gaat het vooral om de tekst, net als bij Bob Dylan. In It’s Time zingt Simon in het Engels over ‘de verandering die eerder zal komen, dan je verwacht’. Dan heeft hij het over einde aan oorlogen en dat elk mens wordt ‘gecontroleerd’ op innerlijke vrede. Dan even in het Engels: ‘And the wind is blowing harder than it’s ever blown. And the rules will be different than the rules that you have known.’ En dan: ‘And the Earth is restless, she’s in labour tonight. And the gates will be open, if you make it in time. And it’s time my friend. No you’ll never be the same again.’ Aaiiii, ik voel resonantie! Ik besloot Simon te bellen.

Geen concessies
“Ik speel al vanaf mijn 15de in bandjes, dit is mijn eerste soloalbum. Kijk, als je in een band speelt, voer je veel discussies met elkaar over de muziek. Maar ik had nu heel sterk het gevoel dat wat ik te zeggen heb belangrijk is, dus ik wilde mijn eigen muziek verspreiden, zonder concessies te hoeven doen.” Simon komt uit Tilburg, is 31 jaar en heet eigenlijk Paul Zoontjes. Hij kan leven van de muziek, maar dit album geeft hij gratis weg aan iedereen die het maar wil horen. En dat heeft alles met de boodschap te maken. “Als kind had ik altijd al het gevoel van ‘volwassen mensen, jullie snappen het niet!’. Ik voelde dat er meer was dan wat we konden zien, alleen hoe en wat wist ik niet precies. Het was vooral een gevoel.”

Niets is wat het lijkt
Zes jaar geleden – in 2004 – viel bij Simon het muntje. De vader van een goede vriend is paranormaal begaafd en daar kwam hij mee in contact. “Hij vertelde dat we in een evolutieproces zitten, dat sneller gaat dan ooit. Hij wist heel veel te vertellen over de Maya’s, die tijd als een spiraal zagen. En deze spiraal wordt steeds kleiner, waardoor alles sneller gaat.” Ik snapte precies waar Simon over sprak, maar wat voor veel mensen nog ‘de ver van hun bed show’ is of ik kan beter zeggen: lijkt. Niemand komt eigenlijk heen om zichzelf in de tijd waarin we leven. Het kan alleen even duren voordat je inziet dat niets is wat het lijkt. Dat media en politiek ons voeden met leugens en negatieve overtuigingen, gebaseerd op angst en ‘wij tegen zij’. Waardoor we gaan denken dat dit de waarheid is en ernaar gaan leven.

Universeel Bewustzijn
Volgens de Maya’s leven we nu in een overgangstijd, wat zichtbaar is door de grote chaos die er heerst. Daardoor denken veel mensen dat er alleen duisternis heerst op Aarde. Maar eigenlijk is het juist goed nieuws wat er gaande is. We verruimen ons bewustzijn, onze slapende energie wordt wakker en uiteindelijk zullen we ons volledig potentieel gaan benutten. Volgens de wetenschap gebruiken we maar 5% van ons DNA en is de rest junk-DNA ofwel: afval. Restanten van onze evolutie. Maar wat als dit ons potentieel is? De Maya’s zeggen dat we volgend jaar februari de hoogste trede op onze evolutieladder gaan betreden. Met als kenmerk Universeel Bewustzijn. Dat betekent dat we bewust medescheppers worden met het grote geheel. Nu zijn we ons veelal niet bewust dat we onze eigen realiteit scheppen.

Tijd gaat sneller
Sta jij er dagelijks bij stil hoe belangrijk jouw gedachten, intenties, gevoelens, woorden en daden zijn? Vaak roepen we: ‘Dat overkomt mij nou altijd!’ Of: ‘Dat is nou eenmaal zo.’ Maar wat als we ons bewust worden van wat we willen en wie we zijn en onszelf daarop focussen? Vaak roepen we vooral wat we niet willen en dan roepen we: ‘Zie je wel!’ als het ook zo verloopt. Maar wat als je dat omdraait? En een magneet wordt voor bepaalde mensen en situaties waar je blij van wordt? In deze tijd worden de universele wetten steeds belangrijker en één van de belangrijkste is: ‘Wat je uitzendt, trek je aan.’ Waarom deze wetten belangrijker worden? Nou veel mensen denken dat de tijd sneller gaat, maar het is onze creatiekracht die zich in rap tempo versnelt. Het is aan jou hoe je daarmee omgaat.

Voorpaginanieuws
Terug naar Simon, die de laatste 5 jaar onophoudelijk heeft gewerkt aan zijn eerste soloalbum. Wat mij betreft is hij een voorbeeld hoe je bewust met de universele wetten kunt omgaan. Het is zijn intentie om zijn album onder een zo groot mogelijk publiek te verspreiden, omdat hij de boodschap zo mooi en belangrijk vindt. En zie: zijn mailtje springt bij mij in het oog, ik besluit hem een cadeau te geven door er een column over te schrijven en deze te verspreiden onder zoveel mogelijk mensen. “Wauw echt te gek dat je dat wilt doen,” zei hij enthousiast. Ik hoop voor Simon dat hij wordt ontdekt door nog veel meer mensen en dat we nog veel van hem zullen gaan horen. Vooral omdat de tijd waarin we leven wereldwijd voorpaginanieuws zou moeten zijn. Het is een geweldige tijd, als je daarvoor kiest.

Luister zelf maar naar het cadeau dat Simon voor jou op zijn website heeft gezet. Time is gratis te downloaden op Simonkeats.com
Liefs Tessa
www.tessa.koop.nl