De Nieuwe Vrouw: Eerste Gathering in aantocht!

Maar laten we eerlijk zijn: de nieuwe vrouw worstelt ook vaak met zichzelf. Allerlei oude en beperkende overtuigingen zorgen ervoor dat we vaak onze eigen kracht niet zien en ervaren. En hoe doe je dat in het dagelijks leven: uit je hoofd naar je hart? Tessa deelt haar ervaringen met jou en neemt je mee op haar ontdekkingsreis naar wie we zijn, wat er gaande is in de wereld en waar we naar op weg zijn.

Janosh Art Centre

Wat een hectiek; vandaag gaan we de eerste nieuwsbrief van de Gatherings versturen en je zult zien dat er op het laatste nippertje nog allerlei dingen geregeld moeten worden. Zo wacht ik nu bijvoorbeeld op een telefoontje van Janosh om te horen of het lukt om in september van zijn ruimte – het Janosh Art Centre – gebruik te mogen maken. We zijn zo blij met zijn aanbod, want het is echt een supermooie plek. Het ademt precies uit wat we met de Gatherings aan sfeer willen uitdragen: fris, modern en toegankelijk.

De laatste dagen hebben voor het schrijven van de nieuwsbrief ieder woord op een gouden schaaltje gelegd. Het moet niet te zweverig overkomen, maar we willen ook niet om de hete brei heen draaien. Ook willen we niet pretenderen ‘de waarheid’ in pacht te hebben. Zucht.

Nerveus
Ik ben nerveus, maar ook Erne en Wiljo vinden het superspannend. We zijn al een paar maanden op dit concept aan het broeden. Het begon met een ‘meidenuitje’ eind april. Ik had Erne verteld over mijn beste vriend en ‘inspirator’ Wiljo Dirkx. ‘Ik ga die man eens ontmoeten. Ik voel het!’, zei Erne enthousiast. Een paar weken later voegden we de daad bij het woord. Het is een onvergetelijke dag geworden. We hebben gelachen, gehuild, onszelf verwonderd en nieuwe inzichten gekregen over bepaalde valkuilen, terugkerende thema’s, (energie)blokkades, levensvragen etc. ‘Dit moeten veel meer mensen gaan ervaren!’ Erne bruiste direct van de ideeën om meer mensen met Wiljo in contact te brengen.

Geen goeroe
Wiljo zoekt al langer naar manieren om meer mensen te mogen helpen met zijn gaven, inzicht en levenservaring. Ook hij was enthousiast maar zeer terughoudend. Het laatste wat hij wil is overkomen als een soort goeroe, die de wijsheid in pacht heeft. Na een paar brainstormsessies ontstond het idee voor de Gatherings. Samen komen, het leren denken en leven vanuit het hart, inzicht krijgen in de tijd waarin we NU leven, wie we werkelijk zijn en het krijgen van antwoord op je (levens)vragen staan bij een Gathering centraal.

Completer mens
Waarom Gatherings? Heel kort gezegd: om een completer mens te worden. ‘We zijn kapot, defect en lopen niet synchroon met het universum,’ zoals Maya-deskundige José Arguëlles dat zegt. Er is een tijd geweest dat wij mensen niet alleen ons intellect, ons verstand maar ook ons gevoel, onze intuïtie gebruikten. In deze context wordt wel gesproken over de balans tussen onze mannelijke en vrouwelijke energie. Circa 5000 jaar geleden heeft de mannelijke energie de macht gegrepen en is de vrouwelijke energie onderdrukt. Ze is zelfs letterlijk weggeschreven uit de Bijbel. Eén van de belangrijkste consequenties van deze ingreep is dat we zijn vergeten hoe machtig en krachtig we zijn als mens.

Gedachtekracht
Onze belangrijkste tool om het leven te creëren dat we willen, is met onze gedachtekracht. Met jouw gedachten/overtuigingen, gevoelens, emoties, intenties, woorden en daden schep jij de wereld om je heen. Word je als het ware een magneet voor bepaalde mensen, situaties, levenslessen, etc. Ook al denk je misschien dat het leven je ‘overkomt’ en dat je er geen invloed op hebt, ooit wist je dat wel en maakte je gebruik van je volledig potentieel.

Evolutiesprong
We leven NU in een hele bijzondere tijd, die de Maya’s de Overgangstijd noemden. Maar ook in allerlei andere profetieën en heilige geschriften wordt over deze tijd gesproken. Dat maakt het tot iets om niet zomaar te negeren! De mensheid – en dus ook jij – maakt de komende jaren een gigantische evolutiesprong. In het universum zijn processen gaande, die ook voelbaar zijn op Aarde. Zo naderen we met ons zonnestelsel bijvoorbeeld de fotonengordel. Simpel gezegd betekent dit dat de frequenties op Aarde gigantisch stijgen, en dus ook jouw scheppingskracht. Alles is namelijk energie, die trilt op een bepaalde frequentie. Zo ook jouw gedachten.

Iets voor jou?
Wat denk jij over jezelf? Wat geloof jij over het leven? Hoe ziet jouw leven er nu uit? Heb je het gevoel dat er meer inzit? Dat je nog meer bent dan je nu denkt? Ben je er klaar mee om jezelf te verstoppen? Heb je genoeg van stress? Heb je genoeg van al dat piekeren en oneindige denkpatronen, die steeds opnieuw in je hoofd worden opgestart? Heb je behoefte aan een nieuwe vorm van zekerheid en veiligheid, die niet buiten jou maar in jou zit? Vind je het leuk om nog meer van jouw intuïtie te gebruiken en wonderlijke synchroniciteiten te ervaren? Heb je zin in positieve veranderingen en het leiden van een leven, waarvan jij diep van binnen voelt dat het mogelijk is? Dan zijn de Gatherings iets voor jou.

Wat zijn Gatherings?
Gatherings zijn samenkomsten om samen met anderen in de praktijk te leren, hoe je met de veranderende omstandigheden kunt omgaan. Veel mensen voelen dat er iets in de lucht hangt, maar kunnen het niet vastpakken. De Gatherings helpen je dit proces te begrijpen en het in een groter perspectief te plaatsen. We reiken je een nieuw lessenpakket aan, zodat je weer in je eigen kracht komt te staan en weer kunt leven vanuit passie. We leven namelijk in een tijd waarin dromen snel kunnen worden omgezet in werkelijkheid. Als jij daarvoor kiest.

Niet alleen
Verder zijn de Gatherings bedoeld om te merken dat je er niet alleen voor staat. Je hoeft je niet te schamen voor wie jij bent, wat je voelt en hoe je in het leven staat. Je bent niet de enige die denkt, voelt en waarneemt zoals jij dat doet. Het is fijn om te praten met anderen en je kwetsbaar op te stellen bij mensen, die je begrijpen en een soortgelijk veranderingsproces doorlopen. De eerste drie Gatherings noemen wij een try-out. Dat betekent dat de vorm nog niet helemaal vaststaat. Het is voor ons ook een nieuwe ervaring, waarbij we ons voornamelijk laten leiden door ons gevoel. De eerste module, die in september van start gaat heet: De nieuwe wereld wacht op jou.

De volgende dag
Over wachten gesproken… Geduld is een schone zaak. We zijn nu een dag verder en de nieuwsbrief is nog niet verzonden. Het contact met Janosh verloopt moeizaam… Wat blijkt: Janosh is geveld door griep. Maar ik heb hem net gesproken. Als we de Gathering op een avond doen, dan lukt het misschien nog in september en anders wordt het begin oktober. Maar deze week dan weten we het definitief. Dus ook jij moet nog even geduld hebben. Ach, weet je; ik heb inmiddels geleerd dat de dingen perfect zijn, zoals ze zijn. Ook al heb ik soms een andere definitie van ‘perfectie’. Haha maar dat is dan mijn ego die zaken NU wil.

Mocht jij graag op de hoogte gehouden worden van de eerste Gathering, stuur mij dan een mailtje. Dan krijg jij de nieuwsbrief zodra de datum en tijd bekend is.

Liefs Tessa
info@tessakoop.nl