Kiezen vanuit je hart

Mijn accu is in het verleden meerdere malen leeggelopen tijdens besluiteloze periodes. Bijvoorbeeld toen ik een leuke baan kreeg aangeboden terwijl ik al leuk werk had. Een luxe probleem ik weet het, maar toch. Dan begon de discussie tussen mijn hart en mijn ego. Tussen mijn gevoel en mijn verstand. “Wat leuk”, zei mijn hart dan enthousiast, “een nieuwe uitdaging.” “Nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe kansen en weer eens een andere omgeving.” Mijn ego had er echter hele andere ideeën bij. “Je weet nu wat je hebt en dat zou ik niet zomaar opgeven. Straks vind je die nieuwe baan helemaal niet leuk of blijkt het te hoog gegrepen en dan heb je geen werk meer.” Deze discussie kon uren, dagen, zelfs weken doorgaan. En voor mijn gevoel zat ik er tussenin en had ik geen flauw benul meer welke kant ik op moest gaan. Dan wist ik niet meer wat ik nu werkelijk zelf wilde en was ik de controle kwijt.

Tegenwoordig doe ik het anders. Ik laat mijn ego haar zegje doen en bedank haar voor de wijze adviezen. Ik weet namelijk dat zij het goed met mij voor heeft. Ik bedank mijn angsten voor de veiligheid die ze mij willen bieden. En zonder hun gezelschap daal ik af naar mijn hart. Daar waar mijn leven leeft, mijn wijsheid huist en ik kan voelen wie ik ben en wat ik wil. Want mijn hart weet wat goed voor mij is en geeft mij antwoord op alle vragen. En iedere keer sta ik weer verbaasd over hoe wijs mijn hart is.

Veel mensen vragen mij: “Hoe kom ik bij mijn hart?” Het antwoord is eenvoudig, door te denken aan iemand van wie je heel veel houdt. En als je de liefde kunt voelen dan weet je dat je bij hart bent aangekomen. Stel haar jouw vragen en je zult blij verrast zijn met de wijze adviezen die ze jou zal geven. Zij kent jouw verlangens en weet wat goed voor je is. Schrijf de antwoorden op in een boekje of schrift en je zult merken dat jouw eigen hart je altijd de weg zal wijzen naar wie je daadwerkelijk bent en wilt zijn. En zo heb je er ineens een hartsvriendin bij die altijd beschikbaar is om je te helpen bij het maken van de juiste keuzes die op je pad komen.