Najaarstrends kindermode

Mode & trends door Redactie Ze.nl
Esprit: vrolijke folklore

De materialen van de wintercollectie van Esprit zijn stevig en robuust. Van grof gebreide truien en vesten met folklore motieven tot corduroy broeken en rokken. Bijna alle kledingstukken zijn in verschillende kleuren uitgevoerd, waardoor je onderling goed kunt combineren. Er is veel gebruik gemaakt van vrolijke najaarskleuren als rood, fuchsia, groen en oranje, gecombineerd met bruintinten.

De kleding van Esprit is nu ook op hun website te bestellen, de verzendkosten zijn zelfs gratis. Dat maakt het wel heel verleidelijk om vanuit je luie stoel te shoppen...

Afbeelding verwijderd door redactie

Oilily: sprookjesachtig met een knipoog

Dit najaar waan je je in het land van de tsaren en tsarina's. Oilily voert het sprookjesachtige thema ver door in haar kindercollecties met drukke prints van matroesjka's, wolven en vuurvogels. De materialen zijn ideaal om de Siberische kou te trotseren. Er wordt veel gebruik gemaakt van (rib)fluweel, nepbont en grof gebreide truien en vesten.

De najaarskleuren oranje, groen, paars, fuchsia en bruintinten voeren de boventoon in de herkenbare Oilily-prints. Veel handgemaakte accesoires als gehaakte bloemen en applicaties fleuren het geheel op. Het is een collectie geworden van sprookjesachtige kleding met een knipoog.

Afbeelding verwijderd door redactie

Eager Beaver: stoer en streetwise

Eager Beaver is - net als Oilily - een van oorsprong Nederlands merk en kan zich meten aan de internationale kindermodemerken. Het bedrijf bestaat inmiddels een decennium en heeft dit najaar een collectie die vooral geinspireerd is door skaters en racers. Dit komt vooral terug in de truien, shirts en jacks. De najaarskleuren van Eager Beaver zijn rood, geel en zwart, maar ook fuchsia, groen en paars.

De jongens- en meidenkleding is baggy en streetwise te noemen. Dat wil zeggen, wijde broeken met grote zakken en ruim vallende shirts met grote logoprints. Eager Beaver maakt in haar collectie veel gebruik van jeans met bijzondere details. Hun spijkerbroeken zijn inmiddels legendarisch, een musthave voor iedere kinderkledingkast. De nadruk ligt op 'stoer' en dit vertaalt zich in makkelijk te dragen kinderkleding die tegen een stootje kan.

Kortom, de tijd van prinsjes en prinsesjes gekleed in pasteltinten lijkt voorbij. Felle kleuren en stoere kleding met veel jeans voeren de boventoon in de kindermodetrends. Dat ziet er toch een stuk vrolijker uit...

Voor meer informatie:
www.esprit.nl
www.oilily-world.com
www.eagerbeaver.nl