Kwart vrouwen bezit ruim vijftig paar schoenen

Mode & trends door Janneke
Een zwarte pump voor bij die little black dress, sneakers voor de casual look en hippe laarsjes voor een festival. Voor bijna elke gelegenheid is een ander paar schoenen een must; de gemiddelde vrouw bezit dan ook 39 paar.

Bij de meeste vrouwen staan er aardig wat schoenen in de kast. Meer dan een kwart van de ondervraagde vrouwen moet toegeven meer dan vijftig paar stappers te hebben. Dit alles blijkt uit een onderzoek onder meer dan 1.500 Britse vrouwen.

Killer heels
We weten het allemaal: de juiste schoenen maken je outfit helemaal af. En hoe hoger de hakken hoe beter, zo is één op de tien vrouwen van mening. Aan het verlangen om tien centimeter groter te zijn hangt alleen wel een prijskaartje: pijn. Op de tandjes bijten dus! En dat wordt ook gedaan, want meer dan de helft (52%) negeert het. Tja, wie mooi wil zijn, moet pijn lijden... (letterlijk en figuurlijk)More, more, more

Bij dat nieuwe jurkje hoort natuurlijk een nieuw paar chique pumps en dus speuren we de schoenenwinkels weer af. Maar liefst 47% van de vrouwen koopt iedere maand minstens één paar schoenen. Nu je nieuwe aanwinst je favoriete paar is, worden de oudjes nog weleens vergeten. Zo heeft vier op de tien vrouwen minstens vijf paar in de kast staan die slechts één keer zijn gedragen.

Dure hobby
Elke maand nieuwe juweeltjes om je voeten is helaas niet goedkoop. Toch blijft 57% gemiddeld 115 euro per paar uitgeven; voor het perfecte paar tellen we zelfs 165 euro neer. Een fijne, maar dure hobby dus?

Hoeveel paar schoenen heb jij in je kast staan?