Mooie vrouwen

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Deze zondagmiddag was een bijzondere middag. Je denkt naar een 'gewone' modeshow te gaan, maar dan kom je terecht in de magische jaren zestig. Het decor van de presentatie was geen standaard catwalk, maar een heuse oprijlaan naar het Witte Huis in Washington. De sfeer van de jaren zestig was overal te voelen. Aan de muziek, met optredens van Joke de Kruijf als Doris Day en Nurlaila Karim, die binnenkort schittert in de musical "The Wizard of Oz". Aan de gillende meiden die met wapperende Amerikaanse vlaggetjes naast het Witte Huis hun idool op stonden te wachten. Aan de prachtige oldtimers die de modellen één voor één naar binnen reden. En tot slot Saskia Riemers die de show afsloot met een geweldige vertolking van Marilyn Monroe!

Jackie Kennedy was alive!

Het stijlicoon Jackie Kennedy is dé grote inspiratiebron voor de gepresenteerde collectie geweest. Dit heeft geresulteerd in een supervrouwelijke collectie: elegante jurken, stijlvolle broekpakken en vrouwelijke creaties. Voor de gebruikte vintage stoffen is heel Florence afgespeurd en het resultaat mag er zijn. De collectie is klassiek, maar draagbaar en met een touch of glamour. Het is misschien niet ieders stijl of smaak, maar met een creatie van Jaap heb je zeker iets bijzonders in handen!

Bijzonder was ook het aanwezige publiek. Onder de gasten bevonden zich een aantal celebs waaronder: Corrie van Gorp, Marijke Helwegen, Willeke Alberti, Sonja Silva en Maik de Boer die zijn ogen niet kon afhouden van de beeldschone modellen.

Afbeelding verwijderd door redactie

De middag had niet beter afgesloten kunnen worden, dan met een persoonlijke noot van Jaap aan alle vrouwen. Jaap vindt dat vrouwen moeten stoppen met zichzelf te miskennen en moeten leren zichzelf te respecteren zoals ze zijn. Hij houdt daarom persoonlijk niet van alle schoonheidsidealen die door sommige tijdschriften en TV programma's worden opgelegd. Mooi was dan ook om te zien dat dit niet slechts loze woorden waren, maar dat het daadwerkelijk terug te zien was in de modellen die gekozen waren om de collectie te presenteren. Zoveel verschillende vrouwen; jong, oud, slank, gezet, donker, blank, maar één ding hadden ze allemaal gemeen: ze zagen er supervrouwelijk uit! Dat is ook de kracht van deze ontwerper, hij laat zich inspireren door de rondingen die elke vrouw heeft en past zijn ontwerpen daarop aan.

Volgens de couturier spreken zijn ontwerpen meestal de wat rijpere vrouw, de zakenvrouw en bruiden aan. Als je plannen hebt om te trouwen dan is het in ieder geval leuk om te weten dat je een bruidsjurk door Jaap kunt laten ontwerpen. Daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan (vanaf ?2.800,-), maar dan trouw je wel in een op maat gemaakte unieke haute couture jurk geïnspireerd op je eigen persoonlijkheid. Best het overwegen waard voor de mooiste dag van je leven...

Wil je wat extra informatie over Jaap en/of over deze middag, neem dan een kijkje op www.chatwalk.nl