De zomertrends van 2013

Mode & trends door Xandra
De regen komt met bakken uit de lucht en dus denk ik graag alvast aan volgende zomer. Helemaal qua kleding natuurlijk, want op deze manier komen mijn zomerse outfits niet echt goed tot hun recht. Gelukkig heb ik voor jullie dé trends voor de zomer van 2013. Ik kan niet wachten!

Zoals ik jullie vorige week vertelde heb ik op de Modefabriek de allerleukste, hipste en gekste trends voor de zomer van 2013 gespot. Over die laatste zullen we het maar niet hebben, maar blijf vooral lezen en je weet precies hoe je er op en top fashionable uit kunt zien aankomende zomer. En ook handig: je kunt alvast gaan sparen voor die nieuwe garderobe.

Opvallende jeans
Wat mij het meest opviel in de grote hallen van de Modefabriek waren de jeans, deze waren ronduit opvallend. En dan heb ik het niet over grote scheuren, gebleekte vlekken of strakke modellen, want die kennen we nu wel. Nee, ik heb het over de kleur. Knalrood, felgroen of kanariegeel; ik kan het zo gek niet opnoemen of ik heb het gezien. Dit geldt overigens ook voor de prints. Zo vond ik de blauwe jeans met rode rozen nog wel leuk, maar gaan de oranje versie met gele vlekken en het simpel wit met heel apart paars patroontje mij toch echt te ver.

Gelukkig is voor mindere dare devils die echt niet zitten te wachten op een beenbenadrukkende broek - zoals ik - ook een hippe trend op jeans gebied. Pastel is namelijk ook helemaal goed! Het is waarschijnlijk de makkelijkste trend ooit, want eigenlijk hoef je nergens op te letten. Als het maar pastel is.

Uitschietertjes
Ook qua overige kleding trekken we de pastelkleurige trend die dit jaar zo ontzettend hip is lekker door naar het volgende zomerseizoen. Niet alleen jeans, ook jurkjes, jasjes en t-shirtjes mogen in pastel. Graag zelfs! Vooral de aarde kleuren en roze tinten zijn populair, zo blijkt, maar ook groen en blauw zijn een goede optie. Wat betreft die roze tinten doe je het trouwens helemaal niet verkeerd als je af en toe voor een felrood detail kiest.

Enige uitschieters zijn er natuurlijk sowieso altijd, wat dacht je van een t-shirt met de o, zo hippe letter X in een felle neonroze kleur? Het is een laatste restje van de neon trend die nu helemaal hot is. Moet kunnen, ook volgend jaar nog.

Lekker comfi
Het klinkt misschien onverwacht, maar kijk niet gek op als je volgend jaar een stuk minder hoog gehakte dames voorbij ziet komen. Sneakers zijn namelijk helemaal in! En dan het liefst zo opvallend mogelijk. In een felle kleur bijvoorbeeld - pas hierbij op met de knallende jeans, too much is nooit goed - of heel stoer versierd met studs. Mijn favoriet zijn de modellen van Pastry. Deze Simmons sisters mogen mijn schoenenkast wel even op komen fleuren.

Hippie chique
Diamonds are a girls best friend, of toch niet? In de zomer van 2013 laten we het twaalf karaat goud en de blinkende kristalletjes links liggen en kiezen we voor touw, kralen en bedeltjes à la Ibiza.  Zelf maken is een - hele leuke - optie, maar ben je niet zo creatief dan is een tripje naar de winkel geen straf. Al deze beauties bij elkaar zien er namelijk hartstikke mooi uit.

Combineren is dan ook het codewoord bij deze trend. Gooi klein bij groot, grof bij subtiel en vooral: mix geknoopte armbandjes en sierlijke linten met rijgkralen in verschillende kleuren en doe er een zilver of gouden juweeltje bij. Het geeft een wat rommelig effect, maar dat is juist zo leuk.

Nou, met deze nieuwe trends kunnen we wel weer even vooruit toch? Ik heb mijn nieuwe liefde in ieder geval al gevonden in de vorm van een gebloemd jasje van Anna Scott. En even voor de duidelijkheid: ik ben bijna jarig!

Lees ook Xandra's vorige modeartikelen! ________________________________________________________________________________________

Xandra (22) is afgestudeerd journalist. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en websites en heeft haar eigen blog op xannsplace.blogspot.nl, maar bovenal is ze een echte fashionista.

Ze is gek op kleding, schoenen en accessoires en daardoor eigenlijk altijd blut, maar wel voor een goed doel natuurlijk.

Dit modemeisje is altijd op de hoogte van de laatste trends en deelt die graag met jou op Ze.nl.