Lekkere drankjes, leuke muziek en natuurlijk de allerleukste trends voor de volgende zomer. Vorig weekend bezocht ik de Modefabriek om de nieuwe collecties te spotten en vooral heel veel inspiratie op te doen!

De Modefabriek is een grote beurs in de Amsterdam RAI waar ruim zeshonderd modemerken hun nieuwste collecties komen presenteren. Allemaal hebben ze hun eigen stand die vaak erg creatief ingericht wordt. Zo kon je bij de meiden van Pastry cupcakes en snoepjes eten, had Anna Scott haar eigen cocktailbar inclusief hippe barvrouw en versierde Wrangler zijn stand met drie levende modellen gekleed in enkel een jeans, bikinitopje en een handdoek om hun nek.


De aankomst bij de RAI alleen al is erg leuk. Zittend op een van de picknickbanken kun je heerlijk genieten van het zonnetje -eindelijk mooi weer- en een patatje. Jazeker, fashionista’s eten dus echt wel patat. Yum! Helemaal klaar voor al het modegeweld stap ik vervolgens  een van de vele zalen binnen om eindelijk een blik te kunnen werpen op de collecties voor de zomer van 2013.

Trash & Treasures
De Modefabriek bestaat uit verschillende gedeeltes met elk hun eigen thema en specialisatie. Zo is er bijvoorbeeld het Dutch Touch gebied waar Nederlandse topdesigners enkele stukken laten zien, maar ook het MINT platform met 22 forward fashion labels en vijf lifestyle merken en Talent 2012 waar de top van de pas afgestudeerde ontwerpers laten zien wat ze kunnen. Erg leuk is verder de Blueprint area vol demin en streetwear labels. En met een outdoor gedeelte waar lekkere hapjes en drankjes genuttigd kunnen worden, heel fijn met dat warme weer!


Favoriet is bij mij zeker de Trash&Treasures hal. Een ‘Garagesale Extraordinair’, aldus de Modefabriek en dat is het zeker. Zilveren bollen aan het plafond, een zwarte vloer en harde muziek afkomstig van de live draaiende DJ zorgen gelijk voor een hele andere sfeer in vergelijking met het rustige wit dat in de andere zalen overheerst. Merken als Jutka & Riska, Mooch, Kiboots en O My Bag presenteren bij Trash & Treasures hun nieuwe schatjes. Het doet een beetje denken aan een rommelmarkt, maar dan wel een stuk luxer natuurlijk.


Celebs
Ook leuk op de Modefabriek: de vele celebs die hun collecties presenteren. Bridget Maasland toont haar nieuwe lijn voor dames en hun kinderen in haar B. by Bridget stand. Even verderop zien we de lancering van de allereerste collectie van Nikkie by Nikkie Plessen en de stand van Johan Cruijf, die het naast zijn succesvolle schoenenmerk nu ook op de kledingmarkt gaat proberen. Tussendoor kom ik ook Charly Luske - inclusief zoontje met hippe bril - en Lieke van Lexmond nog even tegen.

Het lijkt me duidelijk: de Modefabriek is hip, hot en happening. Ben je het deze keer misgelopen? Zorg dan dat je de datum van de volgende editie - 20 en 21 januari - alvast in je agenda zet, want dit event is een must go to voor iedere fashionista.

Ben jij weleens naar de Modefabriek geweest?

Lees ook Xandra's vorige modeartikelen! ________________________________________________________________________________________

Xandra (22) is afgestudeerd journalist. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en websites en heeft haar eigen blog op xannsplace.blogspot.nl, maar bovenal is ze een echte fashionista.

Ze is gek op kleding, schoenen en accessoires en daardoor eigenlijk altijd blut, maar wel voor een goed doel natuurlijk.

Dit modemeisje is altijd op de hoogte van de laatste trends en deelt die graag met jou op Ze.nl.