Fashion / Mode & trends
Mode & trends

Kledingtrends van vroeger vergeleken met nu

Ken je ze nog? De kettingen aan je broeken, de gekleurde moodrings en de schoenen met oplichtende lampjes wanneer je liep? Waar zijn deze jaren 90-trends toch gebleven? Nou, ze zijn er nog steeds, maar dan nét iets anders...

Deze gladde windjacks waren vroeger helemaal tha bomb. Hoe feller en hoe meer de kleuren met elkaar vloekten, hoe beter. Ook nu zie je nog veel neon, maar dan iets... ehm, rustiger. 


Voor mannen was dit de ideale manier om hun portemonnee veilig en dichtbij te kunnen houden; aan een ketting! En nu? Nu zijn er gewoon mannelijke (schouder?)tassen.


Wat dacht je van deze stretchy haarbandjes? Altijd handig om je haar uit je gezicht te houden! Tegenwoordig gaan we voor een wat minder hoog plasticgehalte.


Ken je ze nog? Die belachelijk felle regenboogshirts waar je draaierig van wordt als je er te lang naar kijkt? Maar laten we eerlijk zijn, shirts met allerlei patronen zie je hedendaags ook nog steeds. Alleen dan iets meer fashionable (tenminste, dat vinden we anno 2013).


We kennen deze allemaal nog wel. Een van de bretels liet je hangen en de andere deed je dicht. Shirtje eronder en klaar! Deze bretels zien we nu vaak nog verder naar beneden hangen, maar dan bij een broek.


Deze armbanden kon je zo omslaan, zonder frustrerende sluiting. Wel met het risico op wat schrammen of blauwe plekken, maar ach, dat hoorde erbij. De opvolger? De ook redelijk makkelijke armband, namelijk met een magneetje aan de uiteinden.


Vroeger werd de tailleband van jeans nog weleens weggelaten, zodat alleen de rits je broek op de goede plek hield. Terwijl je nu juist vaak broeken (treggings) ziet waar de rits is weggelaten.Had jij ze vroeger ook? Van die schoenen die je het liefst dag en nacht droeg, omdat ze licht gaven bij elke stap die je zette? Wellicht werd er te veel overlast ondervonden en hebben ze de lichtjes maar vervangen door lucht...


Nu we het toch over schoenen hebben: de blokhak is ook weer helemaal terug! Alleen dan wat minder lomp en een ietsjepietsje vrouwelijker.


Yes, daar heb je 'm! De wijde broekspijpen waar je in verdrinkt. Hedendaags is er een iets stijvollere manier om een wijde broek te dragen: the boyfriend jeans.


Kun je je nog herinneren dat je altijd wilde proberen of zo'n moodring nou werkte? Bij paars was je vrolijk, bij blauw was je lichtelijk depressief... Jammer genoeg gebeurde er vrij weinig met de kleur van de ring. Daarom heb je nu gewoon verschillende ringen die je om één vinger kunt doen.

Aan welke trends deed jij ook altijd mee?
Beeld: Pinterest, WeheartIt