Fashion / Mode & trends
Mode & trends

Lancôme Colour Designs Awards

Veelbelovend talent
In samenwerking met alle Nederlandse modeacademies nodigde Lancôme zestig net afgestudeerde ontwerpertalenten uit om mee te doen aan de wedstrijd. Zij presenteerden in een mini-collectie van vier outfits hun persoonlijke visie op de voorjaars 2007 make-up collectie van het Franse cosmeticahuis Lancôme. Onder het vakkundige oog van modekenner en -illustrator Piet Paris en fashion & style director van Glamour Martien Mellema zijn uit alle ingezonden portfolio's tien finalisten geselecteerd. De tien veelbelovende talenten werkten de afgelopen maanden, onder begeleiding van modeontwerper Michiel Keuper, hun concepten uit tot mini-collecties.


And the winners are...
De prijs voor 'colour and texture' ging naar Merel de Haan, student aan het Amsterdam Fashion Institute. Zij liet zich inspireren door Marie-Antoinette en verwerkte daarom onder meer Napoleonsnoepjes in haar creaties. Robin Parr (Gerrit Rietveld Academie) gebruikte voornamelijk satijn, zijde en stof met ingeweven metalen draden in haar ontwerpen. Zij won in de categorie 'innovation'. Merel Boers nam ten slotte de award voor 'modern feminity' mee naar huis voor haar stoffen jurken met handgetekende dessins. Boers lanceerde eerder al haar eigen label, Miss Blackbirdy, en sleepte de BLVD modeprijs in de wacht. In de jury zaten onder andere Leco van Zadelhoff en Jan Taminiau. De drie winnaars mogen naar de internationale finale tijdens de Parijs Couture week, die in mei van dit jaar plaatsvindt. Daar is een bedrag van 20.000 euro te winnen.

Oesters en patat
Voor deze openingsshow van de Fashion Week was overweldigende belangstelling. De wachtrij rond de champagnebar nam hierdoor schrikbarende vormen aan. Een glaasje bubbels of een Martini-cocktail wordt ineens een stuk minder aantrekkelijk als je er meer dan een half uur op moet wachten... Voor de fijnproever werden er oesters en exquise hapjes geserveerd, de eenvoudige inwendige mens werd gevoed met een door Glamour verzorgde zak patat mét een vette klodder mayonaise.


Fashionista's
Hollands Next Top Model winnares Sanne week de hele avond niet van Rodrigo Otazu's zijde. Hij ontfermde zich over haar als een protegé. Hollands Next Top Model's Ruud van der Peijl en Dominque Samuel waren ook aanwezig, evenals Arie Boomsma, Hanna Verboom (in tutu!), Hadewych Minis, TMF-vj Miljuschka Witzenhausen en ontwerpers Judith Osborn en Daryl van Wouw.