Fashion / Mode & trends
Mode & trends

Kraaltjes rijgen

Kleurrijk, hip en trendy
Een absolute uitblinker in het rijgen van kralen is Gineke Root. Zij maakt al sinds de jaren '80 kralensieraden en heeft een geheel eigen manier van werken met kralen. Haar sieraden worden zo goed ontvangen dat ze er zelfs mee heeft geëxposeerd in Italië, Amerika en Nederland. Daarnaast geeft ze cursussen en workshops en publiceert zij veel over kralen en kralensieraden. In het boekje Kralen, hip en trendy geeft zij uitleg over de door haar zorgvuldig ontworpen sieraden en patronen. De ideeën in dit kleurrijke boekje zijn vooral gericht op de enthousiaste en jonge kralenliefhebber.

Kraal voor kraal
Door middel van tekst en een patroontekening leert zij je stap voor stap en bijna kraal voor kraal een leuke ketting, armband of oorbel te maken. Goed materiaal is daarbij natuurlijk een noodzaak. Gelukkig hoeft de aanschaf van kralen, draad en sluitingen niet duur te zijn en zolang de basis maar goed is, kan je rijgen wat en hoe je wilt. In Kralen, hip en trendy komt vooral het enkel, drie- en vierdraads en dubbel rijgen aan bod in voorbeelden van kettingen, armbanden en oorbellen. Maar Ginneke Root legt je ook uit hoe je bijvoorbeeld een salamander of kralenbloem rijgt en zelf een heupketting of een bling-bling armband kan maken. De foto?s in dit boekje werken uitermate inspirerend om zelf serieus aan de slag te gaan en op een speelse manier sieraden en versieringen te maken.

Tien gram salamander
Al jaren vergaap ik mij aan de mooie kralen die overal te koop zijn. Maar ik kwam daar eigenlijk nooit verder mee dan gewoon recht toe - recht aan een ketting of armband van te rijgen. Ik heb nooit geweten dat je van ongeveer tien gram kraaltjes behalve een armbandje, ook bijvoorbeeld een salamander kan rijgen. Maar Ginneke Root legt het in Kralen, hip en trendy zo duidelijk uit dat ook dat mij nu lukt. 'I say it loud, I say it proud': Kralen rijgen is helemaal hip en trendy!

http://vrouwen.nl/documents/6d/d9/6dd93cfc86cca5ef2f0eccc050d35c6f.jpg

Gineke Root
Kralen - hip en trendy
79 bladzijden
Uitgeverij Tirion
ISBN: 978 90 213 3741 8
Adviesprijs: 14,95 euro


Bestel Online!
Kralen, hip en trendy<br>G. Root
Kralen, hip en trendy
G. Root