Holy moly! Zoveel paar schoenen heeft de gemiddelde vrouw

Mode & trends door Chloe

We geven het gerust toe: onze schoenencollectie puilt uit. Sorry, not sorry! We kunnen nou eenmaal nooit genoeg schoenen hebben en niemand kan ons tegenhouden voor weer een nieuwe aankoop. En wie de schoen past... Die kan 'm natuurlijk niet laten liggen. Maar hoeveel schoenen hebben we gemiddeld nou eigenlijk in onze kast liggen?

hoeveel paar schoenen

Lees ook: Deze zwarte enkellaarsjes passen bij elke outfit

Schoenenverslaving

Helaas, we komen er niet goed van af: schoenenwinkel Nelson deed onderzoek naar de schoenenverslaving onder bijna 500 Nederlandse vrouwen. De uitkomst? Die was een stuk hoger dan verwacht. Vrouwen hebben namelijk gemiddeld 23 paar schoenen in de kast staan. That's a lot. Het ergste is dat we niet eens alles dragen. Uit het onderzoek kwam namelijk ook naar voren dat we acht paar laten verstoffen omdat we emotioneel niet sterk genoeg zijn ze uiteindelijk toch maar weg te doen. Dat is maar liefst een derde van onze hele schoenencollectie! Een combinatie van weinig self control en moeite met afscheid nemen leidt tot onze grote schoenencollectie.

Geluksgevoel en de favorieten

Een geluksgevoel raast door ons lichaam als we weer eens een stel geweldige nieuwe stappers hebben gekocht. Ook dat bevestigt het onderzoek. Daarnaast dragen mooie schoenen bij aan ons zelfvertrouwen én aan ons zelfbeeld: 95% van de ondervraagden zegt zich beter te voelen met een mooi paar aan haar voeten. Daarnaast vindt 70% comfort ook heel belangrijk. Dit is zelfs nog belangrijker dan de trends of het prijskaartje. Ongeveer 25% van de vrouwen koopt vier keer per jaar nieuwe schoenen met een gemiddelde prijs die tussen de 50 en de 100 euro ligt. Volgens 44% van de vrouwen is de perfecte schoen een enkellaarsje. Sneakers staan op de tweede plek met een percentage van 23% en ook is gebleken dat zwarte schoenen een favoriet zijn.
 
Heb jij ook zo’n 23 paar schoenen in je kast staan of kan je collectie nog wel wat uitbreiding gebruiken (ja, dat kan!)?

 

Lees ook: Dit zijn de leukste winteroutfits voor je werk