Dit zijn de leukste winteroutfits voor je werk

Mode & trends door Sarah

Nu we nog een tijdje in de winterkou moeten vertoeven, snappen we dat je het liefst naar het kantoor wilt gewikkeld in een donzige deken. Maar ook als de ijspegels onder de dakgoot hangen en we elke ochtend met geweld de voorruit moeten krabben, kunnen we werk maken van onze outfits. Hoe je deze winter dan wel fashionable en professioneel op je werkplek verschijnt? Nou, zo dus. 

winteroutfits werk

Lees ook: Zo blijf je warm op een ijskoud kantoor

All suited up

Niks schreeuwt meer business dan pakken. En wie zegt dat deze alleen voor mannen zijn? Een pak staat niet alleen professioneel, maar ook hartstikke fashionable. Met een mooie blazer en een pantalon kan je al een statement maken, zeker als je voor een wat uitdagender printje kiest. Ook kan je spelen met de look door een wat oversized model te kiezen, waardoor je iets meer comfort hebt. Laat daarbij de keuze vallen op materialen zoals curdoroy en velours, wat warmer is voor je lichaam. 

 

winteroutfits werk

Classic coltrui en pantalon

De coltrui is een basic die elke vrouw in haar garderobe zou moeten hebben. Een echt musthave item dus. Niet alleen is de coltrui heerlijk warm, ook past het perfect bij elk onderstuk. Daarbij is de pantalon een tijdloze klassieker: voor elke professionele gelegenheid is de pantalon ideaal, omdat hij simpel en chic is, maar ook fashionable en het laat je benen er langer uitzien. Combineer met simpele haklaarsjes of laarzen met voering en je bent ready to work

 

winteroutfits werk

Monochroom met laagjes

Met een monochrome outfit kan je nooit misgaan. Kies bijvoorbeeld voor een all black outfit. In plaats van een katoenen pantalon, kan je ook een pantalon of een flared broek met wol dragen, en een cashmeren top. Deze materialen zijn wat dikker en houden je zeker warm tijdens lage temperaturen. Combineer met leuke loafers en een lange mantel om jezelf helemaal office ready te maken. Trek een panty aan onder de loafers of, als je in een wilde bui bent, sokken, zodat je lekker warm blijft. 

 

winteroutfits werk

Rok als winter item

Een rok alleen voor de zomer? Welnee. Weet hoe je het moet combineren en een rok kan een frisse twist geven na al die weken in lange broeken. Maxi en midi rokken hebben afgelopen jaar modeland veroverd en ook in de winter van 2020 is dit niet anders. Combineer de rok met hoge laarzen, en draag een thermopanty onder de rok. Dit is een echte lifehack, want niemand die het ziet, en jij bent weer wat beter voorbereid op de kou. Door een leuk printje of een bijzondere kleur voor je rok te kiezen, maak je je outfit net iets specialer. Daarbij zijn sommige rokken gemaakt van gebreid materiaal en wol, waardoor ze lekker dik zijn. Combineer met een warme trui en een lange jas en je outfit is klaar.

 

winteroutfits werk

Lees ook: 10 warme, wollen winterjurken

Beeld: Gettyimages