Fashion / Mode & trends
Mode & trends

Zo blijf je warm op een ijskoud kantoor

Baby, it's cold outside. En helaas blijft het daar niet altijd bij. Ook op kantoor kan het soms stervenskoud zijn. En het laatste wat je wil is dat je je tijdens het werken niet goed kan concentreren, omdat je klappertandend zit te dromen over een warme kachel en je zachte dekentje thuis. Niet meer nodig: dankzij deze tips krijg jij het lekker warm blijft op een ijskoud kantoor.  

ijskoud kantoor

Lees ook: Het is k-k-koud! Met deze parka's blijf je lekker warm

Waar je deze winter normaal zou fantaseren over warme en tropische eilanden (dat doen we eigenlijk altijd wel, maar dat terzijde), kan je nu de kou weer trotseren in dat ijzige kantoorpand én zorgen dat jij vlammend kan doorwerken. Door deze warme items zie je er nog steeds professioneel en fashionable uit, in plaats een in een deken verpakte hermit.

via GIPHY

Drink jezelf warm

Een van onze favorieten om warm te blijven: warm jezelf op met hete dranken. En omdat de koffie op kantoor soms niet te zuipen is (sorry not sorry), is het een goed plan om koffie van huis mee te nemen. Thee of warme chocolademelk doet het 'm ook. Met een goede kan blijft je drankje wel uren op temperatuur en zo kan je jezelf en je en handen lekker warm houden. Na een paar koppen (bijna) loeihete thee ben jij het lekker warm.

Kaart het aan

Wist je dat kantoortemperaturen afgesteld zijn op mannen? Niet eerlijk, want vrouwen hebben het sneller koud. Werk jij overwegend met vrouwen op kantoor en is de kou niet te harden? Kaart het aan bij je werkgever. Hij of zij heeft er ook baat bij. Uit Duits onderzoek is gebleken dat hersenen van vrouwen beter werken bij hogere temperaturen. 

DIY-dekentje

Als het koud is, wil je het liefst in foetushouding in een warme, donzige deken oprollen. Met een dikke sjaal komen we het dichtst in de buurt om dat verlangen te verwezenlijken. Zonder dat je per direct ontslagen wordt, omdat je baas denkt dat je een dutje doet. Neem een grote en warme sjaal mee naar werk en leg hem op de leuning van je stoel. Als het koud wordt, sla je hem om je schouders, net alsof het een soort kimono is. It's called fashion, look it up.

Layer up 

Deze tip lijkt misschien simpel, maar goede materialen over elkaar heen dragen, is en blijft een echte lifehack. Kies voor warme stoffen als wol en velours. Doe daarbij twee paar hemden over elkaar heen en een legging onder je broek en het lijkt al een paar graden warmer. Ook als je een trui draagt, kun je daar vaak makkelijk een dik vest overheen of blouse onder dragen. Of knoop een extra trui om over je rug, en doe zachte huissokken over je normale sokken heen aan. Alles is mogelijk met een beetje creativiteit. De meeste warmte verlaat je via je hoofd, dus als dat binnen de bedrijfscultuur past kun je ook een vilten hoed of muts dragen. 

via GIPHY

Undercover thermokleding

Neem het van ons aan: thermokleding sleept jou door deze gure wintermaanden heen. Thermokleding dragen is de ideale manier om zonder als een verpakte sneeuwpop aan te komen op werk, want thermokleding komt in allerlei varrianten. Van simpele zwarte t-shirts tot aan zachte leggings die je onder je pantalon kunt verstoppen: niemand die het ziet. 

 

 

Lees ook: 10 warme, wollen winterjurken