Zomercollectie voor veelzijdige vrouwen

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Van elegant-vrouwelijk tot sportief, van mat tot glanzend - door de combinatie van vermeende tegenstellingen creëert Betty Barclay met de nieuwe collectie een modieus uiterlijk. Eenvoudige stijlen vertonen vaak een ingetogen detail. Of ze worden in combinatie met meer versierde kledingstukken gedragen, zoals de vrouwelijke zwarte rok met tule en fleurig aangebrachte borduursels in offwhite gecombineerd met een smaakvol versierde blouse. De sportieve blazer in metallic-kleuren met een zachte glans is de nonchalante tegenhanger van deze creatie. De puristische belijning wordt daarentegen belichaamd door de 'schone' look van de strakke witte broek en het witte shirt waarbij een dieprood, nauwsluitend truitje in het nieuwe lange model met ceintuur wordt gedragen.


Felle kleuren zijn de komende zomer helemaal in. Betty Barclay gebruikt het kleurenpalet van roze en rood, geel of lichtblauw steeds als contrast voor neutrale kleuren als zand, olijf, bruin, grijs en natuurlijk zwart. Metallic-effecten en nieuwe grafische prints verlevendigen het geheel. Betty Barclay toont het spel van de verschillende lengtes: over de skinny jeans wordt een gestreept shirt en een lange, tuniekvormige blouse gedragen. De aangekondigde look wordt compleet gemaakt met een kort jack van nappaleder in bikerstijl in een warme limoentint. Nieuw zijn de stoere, korte jacks in een rustige jaren zestig-stijl, perfect voor de modieuze laagjeslook. Met zorgvuldig afgewerkte details in het ontwerp, nieuwe oplossingen voor kragen en driekwart mouwen zorgt Betty Barclay daarbij voor geraffineerde impulsen.


Bij de smalle broeken zijn langere blouses ook heel trendy, zoals de hemdblouses, tunieken en longtops. Het palet aan broeken loopt bij Betty Barclay van de skinny tot aan de strakke broek en van normale lengte tot en met capri. In tegenstelling hiermee staat de comfortabele Marlene-broek, die bij de taillejasjes, vesten en korte bovenkleding wordt gedragen.

Rokken blijven in, met nieuwe details, bijvoorbeeld geïnspireerd door de Afrikaanse folklore. De vorm is meestal klokkend of matig smal in verschillende knielengtes. Heel mooi daarbij zijn de nieuwe korte gebreide vestjes met driekwart mouwen. Betty Barclay presenteert ook een grote variatie aan jurken, bijvoorbeeld de vrouwelijke jerseymodellen met draperie-effecten of in een modieus H-model en de hemdjurk in tere chiffonmodellen of wijd uitlopend met nadruk op de taille. Accessoires blijven de belangrijke modieuze aanvulling voor alle looks. Helemaal bovenaan staat de ceintuur. Met brede modellen zet deze de taille in het middelpunt van de zomer.