ZeBlundert: Valentijnsdag

Columns door Vera
Om blunders van anderen kunnen wij allemaal lachen, maar wat als je zélf een grote blunder begaat? Je kan wel door de grond zakken! En al helemaal op Valentijnsdag. Zes meiden biechten hun ergste Valentijnsblunder op!

Klaartje: "Ik stuurde vorig jaar op Valentijnsdag een lief sms?je naar mijn lover. In ieder geval, dat dacht ik! Toen ik tien minuten later in mijn inbox keek zag ik dat ik 'm per ongeluk naar mijn baas had verzonden. Ik voelde me zó dom! Gelukkig stuurde hij vrij snel daarna een sms terug met: ?Ik denk dat deze niet voor mij was bedoeld?? Auch, hoe awkward! Toen ik de volgende dag weer aan het werk was probeerde ik hem te ontlopen. Even later vroeg hij: "En? Leuke Valentijnsdag gehad?? Met een dikke knipoog. Ik kon wel door de grond zakken!"


Valerie: "Ik had net een nieuwe liefde en verwachtte op onze eerste Valentijnsdag samen natuurlijk een heel spektakel. Ik had lekker gekookt en leuke cadeautjes voor hem in huis gehaald. Toen hij aankwam zag ik dat hij helemaal geen tasje bij zich had, waar eventueel het cadeau voor mij in kon zitten. Ik dacht dat hij misschien nog even de spanning wilde opbouwen. Toen ik even later wel heel erg nieuwsgierig was, gaf ik hem mijn cadeaus. Hij keek mij aan en zei: "Uhhh.. Ik doe niet aan Valentijn!" Oké, heb ik mij dus helemaal voor niets zo uitgesloofd!"

Daphne: "Een aantal jaar geleden stond er ineens een waanzinnige grote bos met prachtige rozen voor de deur. Ik dacht dat ik een stille aanbidder had! Wie zou het zijn? Ik sms'te mijn hele vriendengroep af met: ?Ben jij het?? Na een uurtje hoorde ik een vriendin die op bezoek was gillen van het lachen! Ze zei: ?Sinds wanneer heet jij Miranda?? Oeps! Ik bracht de grote bos maar snel naar de echte gelukkige? Mijn onderbuurvrouw Miranda!"

Eline: "Ik kan goed koken, al zeg ik het zelf. Drie jaar geleden wilde ik mijn toenmalige vriend verrassen met een heerlijke valentijnsmaaltijd. Uit eten gaan vond ik onzin, want ik kon net zo goed zelf koken. Ik haalde alles uit de kast voor een heerlijke maaltijd. Ik koos iets wat ik pas één keer eerder had gemaakt: een ovenschotel. Ik zette de schotel in de oven en ging ondertussen douchen. Na de douche keek ik nog even hoe het er met de schotel voor stond. Hij zag er lekker uit, maar moest nog wel een paar minuutjes langer in de oven staan. Toen ik mij wilde aankleden belde een vriendinnetje van mij in paniek op: haar vriend had het uitgemaakt op Valentijnsdag! Voordat ik het wist zat ik een halfuur met haar aan de telefoon en je raadt het al: de ovenschotel was helemaal zwart. Een kwartier later stond mijn lover al voor de deur, dus snel iets nieuws maken zat er ook niet in. Wij zijn uiteindelijk maar bij McDonald's gaan eten?"


Maresa: "Toen ik zeventien jaar oud was werkte ik als serveerster in een restaurant. Ik had net verkering met Stefan. Soms kwam hij me ophalen uit mijn werk, andere keren ging ik met de taxi mee die voor het personeel was geregeld. Ik dacht op een avond gewoon weer naar huis te moeten met de taxi, want Stefan had me niet ge-sms't. Terwijl ik aan het eind van de avond een dienblad vol eten neerzette, werd ik aangetikt door een collega. "Weet je wel wie je net voorbij bent gelopen?" Er kwamen weleens bekende Nederlanders in het restaurant eten, dus ik keek nieuwsgierig om. En daar stond Stefan dan met een enorme bos rozen in z'n handen! Hij stond al te stralen toen ik met mijn dienblad aan kwam lopen, maar ik liep hem daarop straal voorbij. Nog steeds word ik met dat moment gepest, maar met de liefde is het goed gekomen: we zijn getrouwd. Stefan heeft me deze blunder dus wel vergeven!"

Anoniempje: "Op Valentijnsdag had ik een date met een leuke jongen. Wat minder leuk was, is dat hij tijdens die eerste date al enthousiast riep dat we eens een keer samen een weekendje weg moesten. Ik schrok me dusdanig te pletter dat ik, om de aandacht af te leiden, het eerste riep dat in me opkwam: "Aaargh, mijn lens, mijn lens! Ooooh, ik heb opeens zo'n last van mijn lenzen!" Ik gooide mijn stoel om en rende naar het toilet met een hand voor mijn ogen. Nog nooit heb ik zo hard gerend. Je zou zeggen dat hij de hint wel begrepen had, maar bij het afscheid (wat uiteraard heel erg snel volgde) probeerde hij mij ook nog vol op mijn mond te kussen! En daarna heeft hij nog weken gezellig mijn voicemail volgekletst. En raad eens of ik ooit heb teruggebeld? Precies..."

Wat is jouw grootste Valentijnblunder?