Helft van de ouders heeft spijt van naam kind

Een naam kiezen voor de baby in je buik is een lastige taak, het is tenslotte een keuze voor het leven. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dan ook dat meer dan de helft (54%) van de ouders de keuze van de naam achteraf betreurt!

Daarbij meldt Daily Mail dat ongeveer 49% van de ondervraagden zegt dat de naam die zij hun dochter of zoon gaven, later niet paste bij het karakter van het kind. Meer dan een kwart van de ouders gaf aan dat ze de naam later minder leuk vonden omdat deze te populair was geworden. Een klein percentage, namelijk 4%, gaf toe vanaf het begin liever een andere naam gekozen te hebben.

Nifa McLaughlin, hoofdredactrice van de website Gurgle.com die de 1000 ouders ondervroeg, zegt hierover: "Het is een lastige taak om de juiste naam voor je kind te vinden. Hoe dan ook, er is geen enkele garantie dat je kleintje tevreden zal zijn met de naam die jij hebt gekozen. Je kan alleen maar hopen dat de naam hen meer en meer gaat passen naarmate ze hun persoonlijkheid ontwikkelen."


Schikken aan partner

Sommigen hebben zich moeten inschikken aan hun partner. Eén vijfde van de ouders zag namelijk hun favoriete naam aan zijn of haar neus voorbij gaan, doordat hun partner deze niet mooi vond. Enkelen van de meest afgewimpelde namen zijn Scheherazade, Esme, Gateley, Renesse en Majalla.

Samenleving
David Figlio van de Universiteit van Illinois onderzocht de langdurige impact van namen op personen. "Er is een reden waarom boeken met babynamen extreem populair zijn. Onze samenleving hecht veel belang aan namen, dus is het volkomen begrijpelijk dat iemands naam de manier waarop een persoon over zichzelf denkt, beïnvloedt."

Eigen naam
Maar niet alleen zijn we ontevreden over de naam van ons kind. Ook onze eigen naam vinden we niet altijd even leuk. Eén vijfde van de ouders gaf toe zijn of haar eigen naam te willen veranderen. Volgens gegevens van de UK Deed Poll Service veranderden ongeveer 58.000 mensen vorig jaar hun naam.

Hoe tevreden ben jij met je eigen naam of de naam van je kind(eren)?