Koken met Quinoa: Hip en gezond!

Eten door Vera
Maak kennis met de heerlijke én gezonde Quinoa! Nog nooit van gehoord? Dat kan kloppen! Deze graansoort is namelijk nog redelijk onbekend in Nederland. Ze.nl zet de lekkerste recepten voor ochtend, middag en avond op een rij! EetZe!

Quinoa... uhhh wat? Quinoa is een graansoort dat supergezond is. Het is onder andere rijk aan calcium, magnesium, ijzer, zink, koper en selenium. Je zal nu wel denken: graan eten? Maar believe us: het is niet alleen gezond, maar ook echt hartstikke lekker! Om je kennis te laten maken met jouw new best friend geven we jullie drie fijne receptjes waarin je quinoa kunt verwerken; voor ontbijt, lunch en avondeten!



Ontbijt: Quinoapap

Wat heb je nodig?
(4 personen)
  • 1 liter sojamelk
  • 100 gr quinoa
  • 1/2 el zout
  • 3 el suiker
  • 1/2 el kaneelpoeder
  • Eventueel: rozijntjes, stukjes fruit
Hoe maak je het?
  1. Voeg de quinoavlokken en het zout bij de sojamelk.
  2. Breng de sojamelk tot het kookpunt en kook de pap in 6-8 minuten gaar.
  3. Voeg vervolgens de suiker en kaneelpoeder toe naar smaak.
  4. Je kunt er eventueel nog rozijntjes en stukjes fruit doorheen doen.

Lunch: Oosterse salade met mango en quinoa

Wat heb je nodig?
(2 personen)
  • 100 gr quinoa
  • 1 grote rijpe mango
  • 1/2 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1 bosje radijsjes
  • 1 ui
  • 1/2 rode peper
  • 2 el geraspte kokos
  • Sap van 2 limoenen
  • 3 el zonnebloemolie
  • Zout
  • Peper
  • Bosje peterselie
  • Bosje koriander
Hoe maak ik het?
  1. Bereid de quinoa zoals beschreven staat op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen alle ingrediënten in kleine stukjes/blokjes.
  3. Doe tenslotte alle ingrediënten samen in een kom en meng deze goed.

Diner: Korianderquinoa met kip en cashewnoten

Wat heb ik nodig?
(4 personen)
  • 1 pak quinoa
  • 15 gr verse koriander
  • 100 gr gezouten cashewnoten
  • 1 ui
  • 2 el olie
  • 1 el gemalen korianderzaad
  • 400 gr kipfilet
  • 300 gr broccoli
  • 300 gr worteltjes en peultjes
Hoe maak ik het?
  1. Bereid de quinoa zoals beschreven staat op de verpakking.
  2. Snijd de kipfilet en ui in stukjes.
  3. Kook ondertussen de worteltjes, peultjes en broccoli voor ongeveer 4 minuten.
  4. Roerbak de kipfiletstukjes in ongeveer 7 minuten goudbruin. Doe hier een beetje koriander, peper en zout bij.
  5. Doe daarna de uienpartjes, de groentes en cashewnoten in de wokpan erbij en roerbak het geheel nog voor ongeveer 2 minuutjes.
  6. Als je het eten een beetje pittig wil, schep dan 2 lepels sambal er doorheen.
  7. Schep tenslotte de quinoa erbij en eten maar!
EetZe!

Bron: Smulweb.nl