Trend: Navy girl!

(Web)shops door Xandra
Het is officieel lente en dat betekent tijd voor een nieuwe trend! Navy kleding is helemaal hot en daarnaast ook nog eens erg makkelijk. Wedden dat jij de basics voor een echt fashionable outfit al in de kast hebt hangen?

 
Bij rood-wit-blauw denk je misschien eerder aan de Nederlandse vlaggetjes in een stukje stinkende haring of gillende voetbalsupporters bij het WK, dan aan een hippe nieuwe outfit. Toch zijn deze kleuren het helemaal voor de lente en de zomer. Het was in de zomer 2011 al in opkomst, maar nu is de navy trend helemaal on top.
 
Catwalk
Op de catwalks gebruikten Alexander Wang, Kanye West en Louis Vuitton al verschillende combinaties van blauw en wit in hun collecties en bij Emporio Armani zag je veel wit met zwarte streep-details. Maar voor de echte navy look moet je bij Nina Ricci zijn. Rode jurkjes met gouden details, los vallende witte trenchcoats en zwierige donkerblauwe jurkjes met witte details; Nina Ricci heeft het allemaal.

Maar natuurlijk zijn ook onze favoriete merken van de partij. Lacoste maakt veel gebruik van brede strepen en wijde jacks. Blauw, wit en grijs zijn de favoriete kleuren van het merk, maar af en toe spotten we ook een verassend rood, geel of camelkleurig accent. Bij Tommy Hilfiger zitten ze nog een beetje met hun hoofd bij de colorblocking trend van afgelopen zomer, maar dit weten ze creatief te combineren met een navy look. Zo loopt de collectie over van ruitjes en streepjes en is ook hier de kleur blauw een favoriet.

Nou is designerkleding natuurlijk erg duur en voor de meeste van ons niet echt een optie. Gelukkig spelen kledingwinkels als Zara, H&M en de Bijenkorf altijd goed in op de trends en hangen die inmiddels ook vol met navy kleding. Wat houdt je nog tegen?
 
Tips en trics
Toch zijn er ondanks het simpele karakter van deze trend wel een aantal dingetjes waar je op moet letten om niet volledig in Popeye the Sailor Man te veranderen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je niet te veel bij elkaar draagt. Streepjes zijn leuk, maar een gestreept T-shirt op een gestreepte broek is echt too much. Pas trouwens ook op met die streepjes. Brede heupen worden geaccentueerd door een gestreeptje jeans dus heb jij daar - net als ik - behoorlijk last van: kies dan voor strepen aan de bovenkant.
 
Het leuke aan de navy trend is dat het heel veelzijdig is. Je kunt all the way gaan, maar als dit niet jouw ding is kun je het ook simpel houden met bijvoorbeeld een blauwe blazer met gouden knopen, een polkadot riem om je taille of een paar leuke loafers onder een simpele jeans. Accessoires zijn ook een must bij je outfit. Rood, wit of blauw in combinatie met goud is helemaal sailor en dus hip, hot and happening. Ook hier geldt: maak keuzes. Rood, wit én blauw is echt te veel van het goede.


Ga jij ook voor de navy trend deze zomer?