Lifestyle / Columns
Columns

Pumps, laarzen en ander hooggehakt schoeisel

Reageer 0
Eerst waren hakschoenen er alleen voor de echte fashion diva?s, maar inmiddels loopt elke vrouw een paar centimeter boven de grond. De ene vrouw doet dit eleganter dan de andere, maar oefening baart kunst.
 
Ik snap deze high heel trend wel: we zien er heel sexy uit als we ons hoog boven de grond voortbewegen. Althans, de meesten van ons. Sommigen lopen erbij als een eend met een veel te zware romp: daar raken eerst de tenen en dan pas de hakken de grond, in plaats van het normale hak-teen ritme. En natuurlijk de klassieke beginnersfout dat mij bijna mijn leven kostte: op je tenen de trap op! Probeer die hak er niet bij te proppen, want geheid dat je met boodschappentas en al naar beneden kiepert.
 

Shoo stash
Mijn kast staat vol met pumps, korte haklaarsjes en andere schoenen die mij hoog houden. Ik ben vrij lang. Het heeft daarom wel even geduurd voordat ik me aan de hooggehakte mode durfde te wagen. Nu heb ik eigenlijk geen keus meer. Als ik mooie schoenen wil, dan zit daar een hak onder.
 
Natuurlijk zijn er zat leuke sneakers en laarzen, maar dit zijn niet de type schoenen die je naar iedere werkafspraak en ieder feestje kunt dragen. Nette lage platte schoenen die niet saai en standaard zijn, is een zeldzaam soort schoen.
 
De perfecte platte schoen
Als je mijn schoenenkast zou zien, dan zou je niet verwachten dat ik zo kieskeurig ben als het gaat om het omhulsel van mijn voeten. Ik bezit een bonte verzameling van leer, stof en kunststof waar een zool onder zit. De meesten hebben een flinke hak. Met uitzondering van mijn geliefde All Stars, sportschoenen en slippers. Toch ben ik ervan overtuigd dat er ergens op deze wereld een schoenenontwerper leeft die de perfecte platte schoen voor mij bedenkt. Want laten we eerlijk zijn: hoe verder de hak van de grond verwijderd is, des te moeilijker het loopt. En meestal worden de voeten ook nog eens flink gekweld. In mijn geval is dit - op één bijzonder paar laarsjes na - niet anders. Mijn favoriete blue suede shoes draag ik dan ook zo vaak, dat ze inmiddels voor de derde keer bij de schoenmaker liggen. "Alweer versleten hakken mevrouw?" Ja, alweer!

Heb jij veel high heels in je kast staan? Welke hakken vind jij het mooist?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 7 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Stephanie.vLangen

  Ikzelf ben ook heel erg van de hakken, maar toen laatst een schoen binnenkwam met een hak van 14 CM + een plateau van 4 CM heb ik deze gauw te koop gezet. Wat ALEXANOUK zegt; 10 CM is wel voldoende.. Helaas mag ik van mijn baas geen hakken op kantoor dragen, dan moest ik maar in een andere branche gaan werken.. PARDON? Toen werd ik wel verplicht platte schoenen aan te schaffen.

 • alexanouk

  Het liefst hakken van maximaal 10 cm want daar wandel ik zo op weg :P
  Hoger kan ook maar zijn meer zitschoenen,haha en bij 14 cm voel ik me wel een reuzin hoor (1.92 m )

 • Xandra

  Ik heb echt onwijs veel hakken, I love it! Sterker nog, ik verga op dit moment van de pijn aan mijn voeten. Dit omdat ik weer eens zo eigenwijs was om 12 cm heels aan te trekken, terwijl ik wist dat ik best een endje moest lopen. Oops!

 • fashionableeightees

  2 paar!:) voor mijn mt is het erg moeilijk om shoes met een hak te shoppen! mtje 43! Ik heb ze liever van Duo Boots!:) Op maat gemaakt!

 • Boterbloempje

  Ik ben al 1.84 dus echt vaak doe ik geen hakken aan.., hoewel ik daar eigenlijk gewoon schijt aan moet hebben.. maarja

 • Karin

  Ik ben ook gek op pumps! Ik voel me er veel mooier en vrouwelijk door, maar ja.. die helse pijn aan het eind van de dag.. :S

 • Zoë

  I loveee high heels!

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen