ZeReist: New York

Reizen door Redactie Ze.nl
Ga jij of wil jij naar New York dit jaar? Lucky basterd! The Big Apple is alleen zo... groot! Daarom zet Ze.nl voor jou wat ideeën en hotspots op een rij!
 
Aankomst
Als je aankomt op het vliegveld (JFK of Newark) moet je natuurlijk naar The City. Dat kan best spannend zijn: hoe ga je dat doen? Neem je een taxi of met de metro en welke moet je dan pakken? Wij zeggen: neem lekker een yellow cab en ga in style de stad in. Maar een goedkopere optie is bijvoorbeeld een shuttlebusje
 

Eten
Wist je dat er maar liefst 12.000 restaurants in New York zijn? En iedere maand sluiten er 500 en komen er weer 500 nieuwe bij, hallelujah! Het bijhouden is dus onmogelijk. Maar er zijn toch hotspots waar je geweest moet zijn. Als je in Amerika bent moet je natuurlijk een heerlijke hamburger eten. Zo kun je bij Five Napkin Burger 1 de lekkerste hamburgers van New York krijgen. Bij Shake Shack hebben ze ook een heerlijke hamburger maar nóg lekkerder is de milkshake. Lees hier over de top vijf hamburger restaurants!
 
Helikoptervlucht
Een helikoptervlucht in New York is niet goedkoop, maar wel heel erg gaaf! Zie de stad zoals de vogels het zien en maak de mooiste films/foto?s voor het thuisfront zoals deze:
 

 
Een helikoptervlucht kan trouwens al vanaf ? 92 per persoon als je vooraf boekt.
 
Sportwedstrijden
Denk je dat sportwedstrijden niet voor vrouwen zijn? Fout! Anders dan misschien een voetbalwedstrijd in Nederland is een basketbal- of honkbalwedstrijd juist zeer geschikt voor vrouwen en kinderen. Er zijn nooit vechtpartijen of rellen. Stel je voor dat je in een stadion op zondagmiddag lekker in het zonnetje zit onder het genot van een drankje, terwijl je observeert hoe Amerikanen hun hot dogs en burgers naar binnen werken. Oh, en ondertussen natuurlijk ook nog honkbal kijken natuurlijk. Kaartjes zijn veilig te koop. Kijk hier waar je moet zitten en om tickets voor de Yankees te kopen
 

Shoppen
In New York gaan shoppen is natuurlijk de droom van elke shopverslaafde vrouw, maar in een outlet centrum tegen 70% alles van Burberry kopen is pas écht hemel voor de fashionista's onder ons. Dat kan bij Woodbury Common Premium Outlet. Onder de 220 winkels zijn bijvoorbeeld Nike, DKNY, Polo Raph Lauren en Armani. Bestel je tickets om erheen te gaan, want vol is vol!
 

 
New York City Pass
Met de New York City Pass kun je zes attracties bezoeken voor slechts ? 67,-. Maar dat is niet alles, je mag met deze pas alle rijen negeren en meteen doorlopen, hoe fijn! Zo kun je een boottocht doen, het Empire State Building bezoeken, het dak op van Rockefeller Center en nog veel meer. Daarnaast zitten er ook kortingsbonnen bij voor onder andere Bloomingdales, nice! Ga dus niet zonder deze pas naar New York.

Voor nog meer tips kun je kijken op Newyork.nl!

Ben jij weleens naar New York geweest of ga je binnenkort?